Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

fashiondays.ro

Ingrediente :

– 250 g orez

– 100 g seminte de dovleac

– 200 ml ulei

– 2 morcovi mari

– 4-5 cepe potrivite

– 1 capatana mare de varza murata

– verdeata (patrunjel, marar)

– sare si piper dupa gust

– 1 lingurita cu cimbru uscat

– 2 linguri cu bulion

– 2 lingurite cu boia dulce de ardei

– 4 linguri cu malai (sau pasat daca aveti)

– 500 g bureti (eu am folosit opintici)

– 2 ardei grasi rosii, copti si taiati marunt (optional)

– o ramura de cimbru

– 1-2 frunze de dafin

Mod de preparare :

Varza daca este prea acra si sarata se pune pentru cateva ore in apa rece, la desarat. Apoi se ia frunza cu frunza si se taie dupa marimea dorita. De la fiecare frunza taiati cotoarele, adica capetele tari ale frunzei. Pentru sarmale este buna numai varza cu frunzele subtiri.

Semintele de dovleac se trec prin masina de tocat. Opinticii se curata, se spala si se trec si ei prin masina de tocat. Eu am avut opintici congelati asa ca i-am decongelat inainte de a-i toca.

Ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mica se caleste 3-4 minute in ulei.

Se adauga apoi opinticii tocati, semintele de dovleac si dupa 3-4 minute se adauga si orezul spalat si scurs de apa. Eu l-am umflat putin inainte (am pus peste el apa cat sa-l cuprinda si l-am tinut pe foc 4-5 minute). Am mai adaugat si doi ardei grasi copti, taiati marunt. Se amesteca in compozitie.

answear.ro

Se ia cratita de pe foc si se lasa la odihna 4-5 minute. Se adauga apoi sare si piper macinat (eu am folosit un mozaic de piper), o lingurita cu cimbru uscat, boiaua de ardei dulce, bulionul si malaiul. Se amesteca.

Se aseaza o foaie de varza pe palma intinsa sau pe masa, se pune o lingura de tocatura, asezata ca un rulou pe latimea verzei, astfel incat ca si la un capat si la celalalt al tocaturii sa ramana 2 cm de frunza libera. Se intoarce un capat ingust al frunzei peste rulou si se aduce si un capat lung al acesteia peste tocatura, rulandu-se impreuna pana la celalalt capat al frunzei. Apoi cu degetele se introduce si capatul care a ramas liber. Frunzele ramase se taie pe langa nervura din mijloc, se suprapun mai multe si se taie fideluta. Intr-o oala de 4-5 l se pune o ramura de cimbru,1-2 foi de dafin, cateva boabe de piper si un strat de varza taiata fideluta. Apoi se aseaza in randuri suprapuse sarmalele.

Deasupra se acopera sarmalele cu frunze de varza. Se toarna peste ele apa clocotita cat sa le cuprinda. Se pun la foc mijlociu. Cand incepe sa fiarba se mai micsoreaza focul. Se fierb aproximativ 90-120 de minute (daca apa a scazut se mai poate adauga apa clocotita).

Se servesc calde cu ardei iuti si mamaliga.

Puteti pune peste ele si smantana.

Pofta buna!

 

 

answear.ro
(Citit de 1.871 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.