Somon pe grill cu sos de iaurt
– 2 medalioane de somon
– 2 lingurite cu sare
– 3-4 linguri cu ulei
– zeama de la o jumatate de lamaie
– 1 lingurita cu piper proaspat macinat
Pentru sos :
– 250 g iaurt gras
– 4-5 catei de usturoi
– marar si patrunjel verde
– zeama de la o jumatate de lamaie
– ceapa verde
– sare si piper
Mod de preparare :
Pestele se stropeste pe ambele parti cu zeama de lamaie si cu doua linguri de ulei. Se presara sare si piper proaspat macinat. Cine doreste poate presara si condimente pentru peste.
Grill-ul se unge cu ulei si-l punem pe foc. Cand este bine incins se pune pestele. In functie de cat de gros este medalionul se tine cate 5-9 minute pe fiecare parte.
Cat timp se coace pestele pregatim sosul. Iaurtul se pune intr-un castron, se adauga cateii de usturoi zdrobiti, sare, piper, ceapa taiata marunt, frunzele de patrunjel si mararul tocat marunt si zeama de lamaie.
Se amesteca pana la omogenizare si se pune in 1-2 boluri.
Servim pestele impreuna cu sosul .
Lasă un răspuns