Sos Barbecue BBQ
Ingrediente:
– 380 g rosii cuburi in conserva
– 3 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui
– 4 catei de usturoi zdrobiti
– 1 ceapa tocata
– un varf de cutit pudra chili
– 1 lingurita chimen macinat
– 2 linguri miere de albine
– 1 lingurita zahar brun
– 2 lingurite cu boia afumata
– sare si piper dupa gust
– 50 ml otet de mere
– 250 ml apa
Mod de preparare:
Pentru ca prietenele mele imi povestesc mereu ca mananca la restaurant coaste de porc la gratar sau la cuptor, m-am hotarat sa gatesc si eu niste coaste. M-am dus la cumparaturi, am pus in cos tot ce-mi trebuia dar cand am ajuns la ingredientul sos barbecue si am citit pe eticheta ce contine, m-am gandit ca pot sa-l prepar si eu acasa, fara conservanti si mult mai proaspat. Sosul il puteti face mai picant sau mai dulce, pur si simplu dozati ingredientele in functie de gust. Eu am folosit acest sos la coaste de porc dar il puteti folosi si la carne de pui (aripioare, pulpe). Este atat de gustos incat l-as folosi si la legume la gratar. Deci, cu acest sos am pensulat coastele de porc ce urmau a fi introduse in cuptor.
Intr-o tigaie, se caleste in ulei, la foc mediu, ceapa taiata marunt. Se presara pe ceapa un praf de sare. Dupa 2-3 minute (timp in care ati mai dat cu lingura prin ceapa) se adauga usturoiul zdrobit si se caleste si el 2-3 minute.
Se adauga rosiile cuburi, celelalte ingrediente, apa si se fierbe sosul la foc mic spre mediu timp de 30 de minute (pana se ingroasa).
Se inchide focul, se lasa 5 minute sa se racoreasca sosul si apoi se mixeaza cu un mixer vertical.
Este un sos parfumat, dulce, acru, sarat, iute. Se poate pastra la frigider 1-2 saptamani, depozitat in borcane inchise ermetic.
Pofta buna!
Lasă un răspuns