Spaghete cu midii, rosii si usturoi
Ingrediente:
– 200 g spaghete
– 250 g carne midii
– 2-3 linguri ulei de masline
– 250 g rosii in bulion
– 2-3 catei usturoi
– 70 ml vin alb sec
– 40 g parmezan razuit
– sare si piper dupa gust
– 10-15 frunze busuioc proaspat sau 1/2 busuioc uscat macinat
Mod de preparare:
Nu obisnuiesc sa gatesc des paste pentru ca nu prea sunt pe gustul meu. Insa sotului meu ii plac mult, asa ca, din cand in cand mai pregatesc cate o portie.
Astazi am gatit aceasta reteta pentru ca aveam in frigider o conserva cu midii si nu stiam ce sa fac cu ea. Pana la urma s-a dovedit a fi super gustos preparatul final si mi-am propus sa-l pregatesc mai des.
Intr-o tigaie, calim usturoiul taiat marunt in ulei, 1-2 minute. Adaugam rosiile taiate cuburi, vinul, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc domol, timp de 7-8 minute. Tot acum am pus si 1/2 lingurita cu busuioc uscat, macinat. Daca aveti frunze proaspete de busuioc, le adaugati la sfarsit. La minutul 6, adaugam si midiile. Nu am pus midiile de la inceput pentru ca sunt din conserva si nu le trebuie mult timp sa se faca.
Cat timp se prepara sosul, fierbeti pastele in apa cu sare. Se fierb cu 1 minut mai putin decat scrie in intructiunile de pe pachet pentru ca ele vor fi finalizate in sos.
Adaugam peste sos pastele fierte si scurse, parmezanul si frunzele de busuioc verde, tocate marunt…in cazul ca le aveti. Eu am pus 1/2 lingurita cu busuioc uscat la inceputul prepararii sosului. Fierbeti inca 1 minut.
Gata pastele…simplu si rapid.
Pofta buna!
Lasă un răspuns