Suc de iarba de grau
Ingrediente:
– seminte de grau
– pamant organic
– caserole de plastic
Mod de preparare:
Sucul de iarba de grau este un preparat care iti curata organismul de toxine, tine bolile la distanta si iti ofera energia de care ai nevoie. Acest suc curata ficatul, intareste celulele si vasele de sange. Este o sursa excelenta de acid folic, complex de vitamine B, vitaminele E, C, A, cupru, fier, potasiu, magneziu, proteine. Contine aminoacizi, enzime, si alti nutrienti importanti care se gasesc numai in sol. Aproximativ 70% din continut este clorofila pura.
Iarba de grau proaspat stoarsa se oxideaza rapid, astfel ca cel mai bine este sa consumati sucul in maximum 15 minute dupa preparare.
Inainte de a fi stoarsa, iarba de grau proaspata poate fi pastrata pana la 7-10 zile in frigider sau in recipiente etanse.
Pentru obtinerea a 50 ml suc, sunt necesare doua maini de iarba de grau, de 14-16 cm lungime.
In primele 2-3 zile se consuma cate o ligurita de suc, dupa care doza se mareste treptat, ajungandu-se la 50-100 ml pe zi. Cantitatea zilnica se consuma in doua reprize, de preferat pe stomacul gol.
Sucul de iarba de grau se obtine cu ajutorul storcatoarelor, de preferat cele cu ax melcat. Cele prin centrifugare nu sunt bune. In cel mai rau caz se poate folosi masina de carne. Va recomand acest tip de storcator.
Greu a fost pana m-am hotarat apoi….totul a fost foarte usor. Vazusem undeva, nu mai stiu unde, o statiune la noi in tara unde se fac cure de detoxifiere. Cat pe ce sa-mi fac o programare. Dupa mai mult timp de gandire, am hotarat sa fac cura acasa, asa cum ma voi pricepe eu. Daca vrei, poti! Timp de 7 zile, am baut sucuri, la intervale de 3 ore si am evitat pe cat posibil carnea.
Pentru acest suc aveti nevoie de seminte de grau spelta si pamant organic. Se poate comanda online.
Eu am folosit seminte de grau oferite de soacra mea (am avut incredere in ea cand mi-a spus ca sunt netratate) iar pamantul l-am luat din gradina.
Mai intai am taiat capacele de la caserole si le-am facut niste gauri (pe „fundul” caserolelor). Am mai facut niste gauri la un capac de plastic pentru borcan. Gaurile le-am facut cu un cui incalzit la flacara. Bineinteles ca nu am tinut cuiul cu mana. M-am folosit de un patent. Eu m-am descurcat cu ce am avut la indemana. In comert se gasesc borcane cu capace gaurite.
Ca si masura pentru grau am folosit un pahar de aproximativ 200 ml. Eu am folosit 3 pahare cu grau si 6 caserole.
Am spalat graul sub jet de apa si l-am pus intr-un borcan de 1 kg. Am turnat peste grau apa de fantana, aproximativ inca o data inaltimea lui. Am inchis borcanul cu capacul perforat si l-am lasat in repaus timp de 8 ore.
Dupa 8 ore, am scurs apa din borcan, am pus borcanul cu fundul in sus in chiuveta, inclinat la 45 de grade si am lasat sa se scurga toata apa.
Am transferat graul in doua caserole, cu capacul si fundul perforat.
Urmatoarea etapa consta in clatirea graului de 3 ori, la interval de 12 ore.
Dupa acest timp, graul arata astfel.
Am pus pamant in sase caserole (cat grosimea unui deget) si l-am tasat cu ajutorul unei alte caserole.
Am pulverizat pamantul cu putina apa. Am improvizat si de aceasta data. Am facut gauri la un capac de sticla.
Peste stratul de pamant am presarat semintele de grau incoltite si am pulverizat cu putina apa. Atentie! Fundul caserolelor trebuie sa aiba gauri de scurgere. Am acoperit caserolele cu capacele lor, gaurite.
Urmatoarele zile, pulverizati semintele de grau cu apa (daca s-ar putea ca apa sa fie de fantana sau izvor sau plata). Le-am pulverizat cu apa o data pe zi, aproximativ la aceeasi ora.
Va prezint mai jos, poze cu cresterea ierbii de grau, pana in a-7-a zi, cand inaltimea ei ajunge la 14-16 cm si poate fi consumata sub forma de suc. Eu am acoperit caserolele cu capace gaurite. Chiar daca iarba a crescut iar capacele nu stiu daca isi mai aveau rostul, eu totusi le-am acoperit. Depinde unde puneti caserolele. Fereste iarba de praf si impuritati.
Eheeiii…si ce bucurie pe mine cand am vazut ce frumos a crescut iarba de grau. In a-7-a zi, am taiat-o, am facut suc din o mana de iarba (am inceput cura cu putin suc) iar restul am pus-o in pungi la frigider. Daca doriti sa faceti o cura de suc de iarba de grau, recomand sa puneti grau la incoltit in zile diferite, pentru a avea iarba proaspata in fiecare zi. Depinde si cate persoane din familie doresc sa tina cura. Pare greu dar nu este. Va garantez!
Bineinteles ca atunci cand a venit vremea sa fac sucul, nu aveam storcator. Oricum, ma gandisem la acest aspect cu cateva zile inainte. Am improvizat si de aceasta data. Am analizat pe internet cum sunt facute aceaste storcatoare si m-am gandit ca „masina” mea de facut suc de rosii are ax melcat, prin presare la rece. Astfel ca …am apelat la ea. M-am descurcat onorabil. In fiecare dimineata l-am servit si pe sotul meu cu un paharel de suc. Acum asteptam….sa intinerim. Glumesc!
Detoxifiere placuta!
Lasă un răspuns