Supa crema de broccoli
Ingrediente :
– 500 g broccoli
– 1 ceapa
– 2 cartofi mari
– 1/2 telina
– 3 linguri de ulei
– sare si piper dupa gust
– 100 ml smantana
– zeama de la jumatate de lamaie
Mod de preparare :
Broccoli este o leguma cu valoare nutritiva si alimentara mare. Are un continut bogat in glucide, saruri minerale si vitamine. Se aseamana cu conopida. La ora actuala gasim aceasta leguma aproape oriunde (piata, supermarket).
Incepem prin a curata legumele. Le spalam si le taiem in cuburi mici. Broccoli il spalam sub jet de apa si apoi il desfacem in buchete mai mici.
Intr-o cratita punem 3 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata nu prea marunt (oricum o vom mixa apoi).
Dupa un minut adaugam telina si cartofii. Se undesc legumele 4-5 minute, apoi adaugam buchetelele de broccoli.
Turnam apa fierbinte cat sa acopere legumele si sa treaca 3-4 degete peste ele.
Se adauga sare dupa gust si se lasa supa sa fiarba la foc potrivit aproximativ 30 de minute. Cand toate legumele sunt fierte, se ia cratita de pe foc si se paseaza la blender. Daca nu aveti blender se trec legumele printr-o sita.
Se rastoarna compozitia in cratita, se adauga piper, zeama de lamaie si se mai trag cateva clocote. Oprim focul, se pune smantana si se amesteca. Smantana se mai poate adauga si in momentul servirii.
Daca doriti ca supa sa fie de post…renuntati la smantana. Se serveste fierbinte cu crutoane.
Pofta buna!

Lasă un răspuns