Supa crema de cartofi cu ciuperci
Ingrediente:
– 400 g ciuperci proaspete
– 2 cani cu lapte
– 2 cani cu apa
– 3 linguri cu ulei
– 1 ceapa
– 1 morcov
– 3-4 catei de usturoi
– 1 lingura cu bulion
– 1 pahar cu vin rosu
– 3 cartofi
– sare si piper
– patrunjel verde
Mod de preparare:
Laptele, apa si un varf de cutit cu sare se pun intr-o oala, pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga cartofii taiati in cuburi.
Cat timp fierb cartofii, ceapa taiata marunt se undeste in ulei incins. Se adauga usturoiul tocat si el marunt. Dupa 2-3 minute se pune morcovul razuit pe razatoarea cu gauri mici. Adaugam ciupercile taiate in felii mici, punem sare si piper dupa gust si mai calim totul 5 minute.
Se sting legumele cu vin si se mai lasa sa fiarba 10 minute, la foc mic.
Cand cartofii sunt fierti, se ia oala de pe foc si cu ajutorul unui blender de mana se paseaza pana la omogenizarea compozitiei.
Se pune oala pe foc si se adauga bulionul. Cand compozitia incepe sa fiarba, se adauga ciupercile. Se fierbe supa la foc mic 20-25 minute. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Se decoreaza supa cu patrunjel verde taiat marunt si se serveste simpla sau cu crutoane de paine.
Pofta buna!
Lasă un răspuns