Supa crema de dovleac
Ingrediente :
– 0,8 – 1 Kg dovleac ( gata curatat )
– 2 morcovi
– 2 radacini de patrunjel
– 1/2 buc telina
– 1 ceapa
– 3-4 catei de usturoi
– 3-4 linguri cu smantana
– sare dupa gust
Mod de preparare :
Cand mama mea mi-a oferit doi dovleci, intai i-am refuzat, apoi i-am primit gandindu-ma ca voi face eu ceva din ei. Si asa a si fost. Din unul am facut o prajitura pe care o gasiti aici Prajitura cu dovleac
Din celalalt dovleac am preparat aceasta supa crema care este foarte gustoasa. Am spalat dovleacul, l-am curatat de coaja si apoi l-am taiat in cuburi. La fel am facut si cu celelalte legume , le-am spalat, curatat si taiat in cuburi mici ( legumele au cantarit gata curatate 0,6 Kg). Le-am pus impreuna intr-o oala, am turnat apa peste ele (1,5 – 1,8 l ) si o lingurita de sare. Cand au fost fierte am strecurat supa iar legumele le-am pus in blender si le-am facut pasta.
Am rasturnat pasta intr-o alta oala si am mai adaugat din zeama in care au fiert 1-2 polonice ( adaugati zeama in functie de cat de groasa sau subtire doriti sa va iasa supa). Intr-un vas amestecati smantana cu un polonic de supa si apoi o adaugati in oala peste supa crema. O mai lasati pe foc mic aproximativ 10 minute. Se da gust de sare.
Este o supa foarte gustoasa si foarte sanatoasa. O puteti servi asa simpla cu crutoane sau impreuna cu cateva bucati de kaizer rumenit ( am taiat kaizerul in felii si l-am rumenit pe ambele parti intr-o tigaie, fara ulei ).
Lasă un răspuns