Supa crema de linte rosie
Ingrediente :
– 250 g linte rosie
– 1 ceapa
– 2 linguri de ulei
– 1 legatura de patrunjel verde
– 4 – 5 rosii proaspete sau rosii in bulion
– 4 – 5 catei de usturoi
– 1 lingurita rasa cu coriandru macinat
– 1 lingurita rasa cu chimen macinat
– 1 lingurita cu sare
– 1 lingurita cu boia dulce de ardei
Mod de preparare :
Lintea este o sursa importanta de antioxidanti, minerale, fibre si acid folic. In combinatie cu alte legume lintea alcatuieste un meniu vegetarian bogat in proteine si sarac in grasimi. Este foarte gustoasa. Inainte de a fi pregatita lintea se spala si se pune la inmuiat in apa peste noapte. Boabele care plutesc se arunca.
Ceapa se taie pestisor. Patrunjelul se roaca marunt. Usturoiul se zdrobeste. Rosiile se decojesc si se taie in cuburi. Eu am folosit rosii in bulion.
Intr-o oala mai inalta se pune ceapa la calit impreuna cu doua linguri de ulei. Nu se prajeste, se undeste putin pana se inmoaie si capata un aspect sticlos. Se adauga apoi peste ceapa usturoiul si se amesteca.
Adaugam apoi rand pe rand, rosiile taiate cuburi, condimentele, sarea si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca. La urma se adauga lintea scursa si clatita sub jet de apa.
Peste legume se toarna 1 l de apa si se fierbe timp de 50 – 60 de minute la foc mediu. Daca apa scade mult se mai poate adauga 250 – 300 ml apa fierbinte. Depinde de cat de groasa sau subtire doriti sa va iasa supa.
Cand legumele au fiert, se opreste focul si se lasa supa sa se racoreasca cateva minute.
Apoi cu ajutorul unui blender se paseaza legumele 2-3 minute pana supa capata un aspect lucios, satinat.
Se pune supa in castroane si se decoreaza cu cateva picaturi de ulei de masline, chimen si boia dulce de ardei. Pofta buna !
Lasă un răspuns