Supa crema de rosii
Ingrediente :
– 500 g rosii decojite in bulion
– 2-3 morcovi
– 1 radacina patrunjel
– 1 radacina pastarnac
– 1 ceapa
– 1 telina mica
– 2-3 catei de usturoi
– 2-3 foi de dafin
– 40 ml ulei de masline (se poate folosi si alt ulei )
– 1/2 lingurita cimbru uscat
– 1 lingurita rasa busuioc uscat
– 1 lingura rasa de zahar
– 60-70 g orez
– sare, piper
– busuioc verde pentru ornat
Legumele se curata, se spala si se taie in bucati nici prea mari nici prea mici. Usturoiul se zdrobeste cu cutitul.
Intr-o oala in care s-a incins uleiul se pun legumele si se calesc, la foc mic, pana se inmoaie.
Se adauga o cana de apa fierbinte atat cat sa le cuprinda, foile de dafin si se fierb.
Intre timp orezul se spala si se pune in putina apa la inmuiat.
Dupa aproximativ 20-25 de minute de fierbere, se scot foile de dafin iar legumele se pun in blenderul de la robot si se paseaza.
Se transfera legumele pasate in oala in care au fiert si se paseaza si rosiile din conserva (cu tot cu bulion).
Se adauga rosiile pasate peste legumele din oala, se adauga cimbrul si busuiocul si se completeaza cu apa fierbinte (cantitatea de apa depinde de consistenta dorita). Se mai fierb 15 minute.
Se adauga apoi orezul in ploaie. Se condimenteaza supa cu o lingura rasa de zahar, sare si piper dupa preferinta. Se mai fierbe in continuare pana supa are consistenta dorita (aproximativ 10-15 minute).
Supa se serveste simpla sau dreasa cu smantana sau iaurt alaturi de paine prajita in putin unt, frecata cu usturoi.
Pofta buna!
Lasă un răspuns