Tiramisu

Ingrediente:

– 400 g piscoturi

– 500 g mascarpone

– 4 oua

– 6 linguri zahar

– 500 ml cafea indulcita cu 2 linguri zahar

– 3 linguri cacao

– 1 lingurita esenta vanilie

– un praf sare

– un degetar de amaretto sau brandy de buna calitate (optional)

Mod de preparare:

Tiramisu este o prajitura delicioasa, usor de preparat. Daca dorim sa respectam reteta originala, neaparat trebuie sa folosim mascarpone. Inlocuirea acestui ingredient cu frisca sau alte creme duce la alt rezultat final.

Albusurile se bat cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa formeze moturi, se adauga 3 linguri de zahar si se bate pana cand se intareste. Daca se intoarce vasul cu fundul in sus si spuma nu cade, inseamna ca albusurile sunt batute bine.

Peste galbenusuri se pun 3 linguri de zahar si se bate bine pana la obtinerea unei creme albicioase, cu aspect de spuma. Se adauga acum si esenta de vanilie.

Peste gabenusuri punem mascarpone si mixam la turatie mica.

Adaugam apoi albusurile batute spuma, putin cate putin si amestecam pana la omogenizare. Mixati la viteza mica sau chiar folositi o lingura amestecand cu blandete. Optional, puteti adauga in crema cateva picaturi de amaretto sau de brandy de buna calitate.

answear.ro

Am folosit o tava de 26/30 cm dar va spun sincer ca mi-au mai ramas cateva piscoturi. Asa ca, puteti folosi o tava cu dimensiuni putin mai mari.

Treceti fiecare piscot prin cafeaua indulcita dar rece (il tineti 3-4 secunde in cafea) si apoi il aranjati in tava, formand un strat de piscoturi.

Peste primul strat de piscoturi, puneti 1/2 din cantitatea de crema si nivelati.

Peste crema puneti un strat de cacao. Puteti omite acest pas.

Aranjati al doilea strat de piscoturi trecute prin cafea.

Puneti restul de crema peste piscoturi, nivelati si apoi cerneti prin sita un strat generos de cacao (1-2 mm).

Puneti prajitura la frigider pentru cel putin 8 ore.

Pofta buna!

 

answear.ro
(Citit de 1.184 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.