Tocanita thailandeza din carne de porc
Ingrediente:
– 500 g pulpa de porc
– 2 linguri ulei
– 1 ardei gras rosu
– 1 morcov mare
– 1 lingurita curry
– 2 linguri sos soia
– 200 ml lapte
– sare dupa gust
Mod de preparare:
In anul 2012 mi-am petrecut concediul in Thailanda si Malaezia. O parte din concediu am stat in Phuket-Thailanda. Atat hotelul, Banthai, cat si statiunea sunt de vis. Oricand mi-as mai petrece un concediu acolo. Bineinteles ca am gustat din toate mancarurile lor traditionale. Astazi am incercat sa reproduc un fel de mancare pe care l-am degustat la ei. Nu este complicat si este foarte gustos.
Pulpa de porc se taie fasii. La fel se taie si ardeiul gras si morcovul. Pentru morcov am folosit la taiat aparatul de curatat legume.
Carnea se rumeneste in ulei incins. Se trece prin ea cu o paleta, se pune capacul si se inabusa in suc propriu, la foc mic spre mare.
Cand se evapora lichidul, se adauga laptele si se fierbe inabusit. Se amesteca in compozitie din cand in cand.
Cand si laptele s-a evaporat, se adauga ardeiul gras si morcovul. Se lasa sa fiarba sub capac 5 minute.
La final se adauga sarea dupa gust, sosul soia, curry si se amesteca. Se mai lasa la fiert sub capac, 6-7 minute.
Pofta buna!
Atasez si cateva poze din Thailanda. Daca aveti posibilitatea, nu ezitati sa vizitati acest loc minunat.
Lasă un răspuns