Tocinei dulci cu smantana si dulceata
Ingrediente:
– 6 cartofi (3 medii si 3 mici ca si marime)
– un praf de sare
– 2 oua
– 1 lingura cu zahar
– 4 linguri cu faina
– 1 lingurita cu coaja de lamaie rasa
– ulei pentru prajit
Pentru decor:
– smantana
– dulceata sau gem
Mod de preparare:
Pentru unii au fost desertul copilariei. Eu as minti daca as spune ca am mancat asa ceva in copilarie. Dar cand am intrebat-o pe mama, mi-a spus ca da, a mancat in copilarie tocinei dar sarati. Eu i-am descoperit in calatoriile mele prin Bucovina. Fiind cazata la o pensiune am gasit in meniu si acest desert. L-am comandat si mi-a placut. Asa ca l-am preparat si eu.
Cartofii i-am curatat de coaja, i-am spalat si i-am ras pe razatoare.
Am luat cate o mana de cartofi rasi si i-am scurs intre palme. Unii ii pun la scurs in sita dar eu nu mi-am dorit sa-si schimbe culoarea si m-am si grabit. Peste cartofii rasi si scursi am adaugat ouale batute si un praf de sare. Amestecam in compozitie.
Am adaugat o lingurita cu coaja de lamaie rasa, o lingura cu zahar si faina, treptat, lingura cu lingura. Am amestecat in compozitie.
Intr-o tigaie se pun la incins 5-6 linguri cu ulei. Se ia cate o lingura plina din compozitie si se pune in tigaie. Se aplatizeaza compozitia cu lingura si incercati sa-i dati o forma rotunda sau ovala. Grosimea turtei trebuie sa fie de 1-1,5 cm. Prajiti tocineii pe ambele parti si apoi ii scoateti cu o paleta pe un prosop de hartie.
Am servit tocineii de cartofi cu smantana si dulceata de gutui. Ii puteti servi doar presarati cu zahar pudra.
De retinut:
Daca ii doriti de post, nu puneti oua. Daca ii doriti ca si aperitiv, nu adaugati zahar si coaja de lamaie. Daca ii doriti ca si aperitiv, puteti adauga in compozitie putina branza rasa, morcovi, dovlecei.
Pofta buna!
Lasă un răspuns