Topchit
Ingrediente:
– 4-5 oua
– 50 g unt
– codite de ceapa verde
– 150 g urda
– 150 g cas proaspat
– 2 linguri ulei
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Sunt pareri contradictorii in ceea ce priveste originea acestei retete. Eu sunt din Moldova si tin minte ca in copilarie mama imi pregatea aceasta reteta insa numai cu cas, fara urda. Indiferent de originea ei, aceasta mancare simpla este un deliciu.
Coditele de ceapa (de la 2-3 cepe) se taie marunt si se undesc 2-3 minute in ulei.
Ouale impreuna cu un praf de sare si piper, se bat bine cu o furculita. Casul si urda se taie in cubulete. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga ouale batute. Se amesteca in compozitie cu o lingura de lemn.
Se adauga cuburile de cas si urda, se amesteca si se faramiteaza cu dosul lingurii. Veti observa casul intinzandu-se.
La final se adauga coditele de ceapa verde calite si se amesteca in compozitie. Dupa 2-3 minute se trage tigaia de pe foc.
Este o mancare simpla dar foarte gustoasa. Se poate servi pe felie de paine sau cu mamaliga. Nu-i rau deloc daca langa mamaliga si topchit adaugati si niste carnati prajiti.
Pofta buna!
Lasă un răspuns