Tort cu blat de cacao, frisca si visine

Ingrediente:

– un blat de cacao

– 800 g smantana pentru frisca

– 120 g zahar pudra

– o lingura esenta vanilie

– 600 g visine congelate

Pentru decor:

– cateva visine

– 80-100 g ciocolata neagra taiata la cutit

Mod de preparare:

As putea spune ca acest tort se aseamana cu „Padurea Neagra” dar totusi nu este acel tort. Am ales varianta usoara, fara a mai face foaie de aluat fraged, fara a pune lichior de cirese si fara strat de ciocolata, gelatina… Pur si simplu m-am uitat in frigider si in functie de ce ingrediente am avut….aceea am facut.

Blatul de tort l-am facut cu o zi inainte. Gasiti reteta  aici .

Eu am folosit visine congelate. Le-am pus intr-o sita si le-am lasat la decongelat.

Din sucul lasat de visine, punem intr-un bol 150 ml si amestecam cu 2 linguri de zahar pudra (luam 2 linguri din cele 120 g zahar pudra). Il vom folosi la insiropat blatul.

Punem smantana in bolul de la robot si o mixam la viteza medie. Cand paletele mixerului lasa urme in frisca, turnam zaharul pudra si esenta de vanilie. Din acest moment, nu bateti foarte mult smantana, riscati sa vi se taie. Este ok daca o mai bateti 2-3 minute.

Pe un platou, punem prima foaie si o insiropam cu 3-4 linguri de sirop de visine.

Frisca o impartim „ochiometric” in patru parti. Punem o parte din frisca pe prima foaie si o nivelam cu un cutit cu lama lata.

Peste stratul de frisca punem cateva visine, mai multe sau mai putine…in functie de preferinte.

Punem al doilea blat, tasand usor cu palmele. Insiropam blatul cu 3-4 linguri sirop.

Urmeaza alt strat de frisca, visine…blat si frisca.

Luati cateva linguri din frisca ramasa si o puneti pe exterior, niveland cu un cutit cu lama lata.

Lateralele tortului le balotati cu ciocolata rasa sau taiata la cutit. Cu frisca ramasa ornati tortul dupa preferinta. Folositi un pos sau pur si simplu o punga taiata la un colt.

Folositi pentru decorare si cateva visine. Puneti tortul la frigider pentru 8-12 ore.

Pofta buna!

(Citit de 2.983 ori, de 9 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.