Tort cu blat de turta dulce si crema de branza
Pentru blat:
– 285 g faina alba
– 3 oua
– 1/2 lingurita scortisoara macinata
– 1/4 lingurita cuisoare macinate
– 1 lingurita praf de copt
– 1/4 ligurita sare
– 1 lingurita bicarbonat de sodiu
– 150 g zahar
– 150 ml ulei
– 50 g miere de albine
– 250 g piure de mere
Pentru insiropat blatul:
– 1 lingura cu visine pasate
– 3 lingurite zahar
– 150 ml apa
Pentru crema:
– 320 crema de branza
– 135 g zahar
– 3 albusuri
– 2 lingurite esenta de vanilie
– un praf de sare
– 150 g unt
– o mana de visine proaspete fara samburi sau din conserva
Mod de preparare:
Acest tort este de nota 10. Este usor racoros, putin acrisor (de la visine) si foarte gustos. Nu este greu de realizat.
Pentru inceput, intr-un bol, se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se adauga scortisoara si cuisoarele macinate, sarea. Se amesteca.
In alt bol, se mixeaza ouale cu mierea de albine, zaharul si uleiul.
Merele spalate si curatate de coaja, se paseaza cu un blender de mana. Se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se adauga la compozitia cu oua. Apoi se adauga faina, lingura cu lingura (amestecata cu scortisoara, cuisoarele si sarea).
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se tapeteaza doua tavi (diametrul de 18 cm) cu hartie de copt si se ung cu ulei. Se imparte aluatul in mod egal in cele doua tavi si coaceti la 180 grade, 30-40 minute. Eu am folosit o cratita…nu am avut tavi la aceasta dimensiune. Dupa 30 minute se face proba cu scobitoarea. Daca iese curata din blat, acesta este gata, daca nu, mai lasati 5-10 minute in cuptor. Blaturile se rastoarna pe un fund de lemn si se lasa la racit. Fiecare blat se taie cu un cutit bine ascutit in jumatate. Se obtin patru blaturi.
Capacele de la blat…..le-a servit sotul meu a doua zi dimineata alaturi de o cana de ceai. El ma ajuta tot timpul sa scap de resturi. Glumesc!
Si…a venit timpul sa preparam crema. Intr-o cratita se pun albusurile, sarea si zaharul. Cratita se pune peste o alta cratita in care fierbe apa dar fara a atinge apa. Se amesteca cu un tel in albusuri pana ce zaharul este topit iar albusurile devin spumoase. Este un fel de pasteurizare.
Se ia cratita de pe baia de aburi si se mixeaza albusurile pana se racesc si se obtine o bezea ferma, lucioasa. Se adauga untul topit, la temperatura camerei.
In alt bol se mixeaza crema de branza cu esenta de vanilie. Eu am folosit crema de branza Philadelphia.
Peste branza se adauga treptat crema de unt si se mixeaza la viteza mica pana la omogenizare.
Intr-un vas inalt se paseaza o mana de visine proaspete sau din conserva. Acestea se adauga la crema de branza.
Blaturile se insiropeaza cu un amestec fiert de visine pasate, zahar si apa.
Se imparte crema vizual in patru si se umplu blaturile. Crema ajunge si pentru imbracat tortul pe margini. Decorati tortul cu fructe. Introduceti tortul la frigider pentru 2-3 ore apoi il feliati. Este delicios!
Lasă un răspuns