Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Ingrediente:

Pentru blat:

– 6 oua

– 110 g zahar (6 linguri cu varf)

– 4 linguri ulei

– 90 g faina alba (5 linguri cu varf)

– 1 lingurita praf de copt

– 2 linguri cacao

– 8 g zahar vanilat

– coaja rasa de la o lamaie

– 10 ml esenta rom

Pentru crema de ciocolata:

– 200 g ciocolata alba

– 100 g smantana dulce (peste 30% grasime)

Pentru crema de capsuni:

– 160 g capsuni

– 5 g gelatina

– 50 ml apa

– 200 g smantana dulce

– 50 g zahar pudra

Pentru sirop:

– 150 ml apa

– 2 linguri cu varf zahar

– cateva picaturi esenta rom

Pentru decor:

– 100 g ciocolata neagra

– o folie celofan cu bule (folosita la ambalaj)

– 7-8 capsuni

Mod de preparare:

Pregatim mai intai blatul. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cacao

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul pana se transforma intr-o crema ingrosata, spumoasa. Se adauga coaja rasa de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, uleiul, esenta de rom iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat. Compozitia se desarta intr-o tava (36/38 cm) tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade si se coace 20-25 minute. Se face proba scobitorii.

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Se scoate blatul din cuptor, se rastoarna pe un blat de lucru si se lasa la racorit. Cu ajutorul unui bol (diametru 14 cm) se decupeaza patru cercuri.

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Pentru crema de ciocolata se pun intr-o cratita pe foc mijlociu, smantana impreuna cu ciocolata rupta in bucati mici. Se amesteca pana la omogenizare. Crema nu trebuie fiarta. Se lasa sa se raceasca si apoi se introduce in frigider. Inainte de folosire, se mixeaza putin. Veti vedea cum creste in volum.

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Capsunile spalate si scurse de apa se pun intr-un bol si cu un blender manual se fac pasta.

answear.ro

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa. Cand este hidratata se pune pe foc mic, intr-un vas, impreuna cu 2 linguri de pasta de capsuni. Atentie! Nu se fierbe, doar se incalzeste.

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Smantana se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga gelatina si pasta de capsuni ramasa.

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Intr-un ibric, se pun 150 ml apa, 2 linguri zahar si cateva picaturi esenta rom. Se trag cateva clocote.

Crema de ciocolata (mixata putin dupa ce este scoasa din frigider) se imparte in doua parti. La fel si crema de frisca cu capsuni, se imparte in doua parti.

Se aseaza prima foaie de blat pe un platou, se fac niste gauri in ea cu o scobitoare si se insiropeaza. Se pune o jumatate din cantitatea de crema de ciocolata si se niveleaza. Peste crema se pune a doua foaie de blat si se adauga jumatate din crema de capsuni. Se continua cu a treia foaie, insiropat, crema de ciocolata, a patra foaie, insiropat, crema de capsuni.

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Se taie o folie de celofan cu bule dupa dimensiunile tortului (eu am taiat cu 2 cm mai mult pentru inaltimea tortului). Se topeste ciocolata intr-un vas, pe baie de aburi. Se pune ciocolata topita pe celofan si se niveleaza. Se lasa 5-6 minute celofanul cu ciocolata la racorit si apoi se imbraca tortul cu el. Se introduce tortul la frigider. Dupa o ora se poate desprinde folia usor. Se decoreaza tortul deasupra cu capsuni proaspete.

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Pofta buna!

 

 

answear.ro
(Citit de 5.318 ori, de 2 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.