Tort de ciocolata

answear.ro

Ingrediente :
Pentru primul blat :
– 250 g biscuiti obisnuiti
80 g unt
– 80 g ciocolata cu lapte
Pentru al doilea blat :
– 4 oua
– 180 g miere de albine
– 200 g faina alba
– 50 g nuci macinate sau tocate
– 100 g unt
– 1 lingurita cu varf praf de copt
– un praf de sare
– 100 g zahar
– 15 ml esenta de rom
– 3 linguri cacao
– 200 g visine proaspete sau puse la conservat cu zahar
Pentru sirop :
– 200 ml apa
– 50 g zahar
– 15 ml esenta de rom
– 50 ml sirop de visine
Pentru crema :
– 300 g ciocolata neagra sau combinata
– 300 g smantana
Mod de preparare :
Biscuitii ii punem intr-o punga sau pur si simplu pe un blat de lucru si ii zdrobim cu ajutorul unui facalet.

Intr-un vas cu fund dublu punem la foc mic, ciocolata impreuna cu untul si amestecam pana la topire si omogenizare.

Cand compozitia s-a omogenizat, luam vasul de pe foc si adaugam biscuitii zdrobiti.

Intr-o tava de 27/27 cm cu fund detasabil si tapetata cu hartie de copt punem compozitia de ciocolata cu biscuiti si nivelam cu ajutorul unei linguri.

Visinile spalate si curatate de samburi (eu am folosit visine din conserva), se pun la scurs.

Faina se amesteca cu praful de copt, nuca macinata sau tocata cu cutitul si cacaoa.

Intr-un vas se pune la foc mic, mierea de albine impreuna cu untul. Se amesteca pana la omogenizare. Se ia apoi vasul de pe foc si se lasa la racorit.

Cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare se bat cu mixerul pana se obtine o spuma tare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga si 15 ml de esenta de rom.

Cand spuma de albusuri este batuta bine, se adauga galbenusurile si se mixeaza la viteza redusa.

Se adauga in acest moment si mierea de albine cu untul topit, in fir subtire, mixandu-se in continuare la viteza redusa.

answear.ro

Cand mierea este incorporata in compozitie se adauga si faina cu nuca, praful de copt si cacaoa (se poate amesteca si cu ligura, prin rasturnare).

Compozitia rezultata se rastoarna peste blatul de biscuiti cu unt si ciocolata. Se niveleaza si deasupra se pun visinele care au fost trecute prin faina. Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade, pentru 25-30 de minute. Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata.

Cand blatul este copt se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop si se lasa la racorit.

In timp ce se coace blatul preparam crema. Ciocolata rupta in bucati mici se pune intr-un vas , pe foc mic, impreuna cu smantana. Se amesteca pana la omogenizare, fara a o fierbe. Se da deoparte la racorit apoi se baga la frigider pentru 30-50 de minute. Cand este bine racita, se scoate din frigider si se mixeaza. Veti vedea ca ii creste volumul.

Blatul cand este racit se taie in doua blaturi mai mici. Se pune pe un platou jumatate de blat si se insiropeaza cu siropul fiert (apa, zahar, esenta de rom, sirop de visine). Se intinde 1/2 din cantitatea de crema (chiar un pic mai putin de 1/2) si se niveleaza cu un cutit cu lama lata. Eu am mai adaugat cateva visine…..optional.

 

Peste crema se suprapune cel de-al doilea blat si se insiropeaza si el.

Se imbraca apoi tortul cu crema ramasa, deasupra si pe margini si se orneaza dupa preferinta. Se poate taia dupa aproximativ 6 ore (tinut la o temperatura de +4 grade).

Pofta buna!

 

answear.ro
(Citit de 250 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.