Turta dulce
– 3 oua
– 150 g zahar
– 150 ml ulei
– 285 g faina alba
– 1/2 lingurita scortisoara macinata
– 1/4 lingurita cuisoare macinate
– 1/4 lingurita sare
– 1 lingurita praf de copt
– 1 lingurita bicarbonat de sodiu
– 50 g miere de albine
– 250 g piure de mere
– 8-10 bucati miez de nuca (optional)
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca faina cernuta cu sarea, praful de copt, scortisoara si cuisoarele macinate.
Merele spalate si curatate de coaja se paseaza cu un blender de mana.
In alt castron se mixeaza ouale pana devin spumoase. Se adauga pe rand, mierea de albine, zaharul, uleiul si se mixeaza pana compozitia devine cremoasa.
Se adauga piureul de mere (amestecat cu bicarbonatul de sodiu) si se amesteca. La final adaugam faina, lingura cu lingura pana o incorporam pe toata in amestec.
Compozitia se desarta intr-o tava de chec (35/11 cm), unsa cu ulei si se niveleaza. Deasupra compozitiei se pune din loc in loc miez de nuca.
Se coace turta dulce la 180 grade, timp de 35-40 de minute. Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil. Dupa 35 de minute se face proba cu scobitoarea. Daca scobitoarea iese umeda se mai coace turta dulce 5 minute, daca iese uscata inseamna ca turta este gata.
Turta dulce se taie numai dupa ce s-a racit.

Lasă un răspuns