Turte de cartofi
Ingrediente :
– 4 cartofi mari
– 150 g piept de porc afumat (sau sunca presata, salam, cabanos….ce gasiti prin frigider)
– sare si piper dupa gust
– 2 oua
– 3 linguri rase de faina de grau
– 3 linguri de ulei
Mod de preparare :
Pieptul de porc afumat se taie in fasii subtiri.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se rad pe razatoarea cu gauri mari.
Se ia cate o mana de cartofi rasi si se scurg bine de apa pe care o lasa. Se pun intr-un castron separat. Se adauga pieptul de porc taiat fasii, ouale, sarea si piperul si se amesteca.
Se adauga apoi faina si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare.
Se pune o cratita pe foc si se infierbanta, se adauga uleiul. Cu mana umezita cu apa, se ia din compozitie si se fac 4-5 turte (si in acest moment se mai scurg cartofii daca necesita). Se pun in tigaie si se prajesc cate 3-4 minute pe fiecare parte, la foc potrivit.
Turtele se scot pe servetele de hartie pentru a lasa surplusul de ulei. Se servesc calde, simple sau cu telemea de oi rasa deasupra…..sau cu o salata alaturi.
Pofta buna!
Lasă un răspuns