Turtite cu ceapa verde
Ingrediente :
– 400 g faina alba
– 230-250 ml apa
– 1 lingurita sare
– 100 ml ulei
– 6-8 fire de ceapa verde
Mod de preparare:
Intr-un castron se pune faina si sarea peste care se toarna apa fierbinte. Se amesteca la inceput cu lingura apoi se framanta cu mana.
Aluatul rezultat se lasa sa se odihneasca 15 minute apoi se mai framanta putin si se lasa la odihna inca 50-60 de minute. Se rastoarna aluatul pe un blat de lucru presarat cu faina si se imparte in 4 bucati egale (se poate imparti chiar in 5-6 bucati).
Coditele de ceapa se taie marunt.
Fiecare bucata de aluat se da putin prin faina si se intinde intr-o foaie subtire. Se unge foaia cu putin ulei si se presara ceapa verde.
Se ruleaza foaia si se incolataceste sub forma de melc.
In acest mod se procedeaza si cu celelalte bucati de aluat.
Se intinde apoi fiecare bucata (melc) intr-o foaie subtire care se va praji in putin ulei pe ambele parti (3-4 minute pe fiecare parte) pana se rumeneste.
Sunt foarte gustoase si se pot servi atat calde cat si reci.
Pofta buna!

Lasă un răspuns