Turtite cu dovlecei si branza
– 220- 250 g dovlecel ras pe razatoare
– 100 g branza sarata ( cascaval)
– 7-10 masline
– 40 ml apa
– 15 g drojdie proaspata
– 1 lingurita zahar
– 1/2 lingurita sare
– 25 ml ulei
– 500-600 g faina alba de grau
Mod de preparare :
Drojdia se freaca cu zaharul, se adauga cateva picaturi de apa si se amesteca. Se lasa la dospit. Dovlecelul se spala si se rade pe razatoarea cu gauri mici.
La fel si branza, se rade pe razatoarea mica. Eu am folosit o branza cremoasa si nu a trebuit sa o rad. Puteti folosi cascaval sau alt fel de branza.
Peste dovlecelul ras se pune branza. Se amesteca cu o furculita.
Se presara peste compozitie 1/2 lingurita sare. Atentie la cantitatea de sare adaugata avand in vedere ca branza este sarata.
Se amesteca. Apoi adaugam uleiul, maslinele taiate marunt, apa, drojdia.
Se amesteca cu o furculita. Se adauga faina treptat si se amesteca la inceput cu furculita apoi se framanta cu mana.
Se framanta aluatul timp de 10 minute pana se omogenizeaza si nu se mai lipeste de mana. Daca aluatul este moale se mai adauga faina.
Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa la crescut 45 de minute.
Cand aluatul si-a dublat volumul se rastoarna pe un blat de lucru presarat cu faina. Se intinde o foaie de aproximativ 1 cm grosime si se decupeaza cercuri cu ajutorul unui pahar.
Puneti pe foc o tigaie antiaderenta si lasati-o sa se incinga bine. Se pun turtitele in tigaie si se coc pe ambele parti pana se umfla si se rumenesc frumos.
Pentru ca nu am multa rabdare, am facut si niste turte mai mari.
Se pot servi atat calde cat si reci. Pofta buna !
Lasă un răspuns