Visine conservate in zahar cu aspirina
Ingrediente:
– 2 kg visine
– 1,4 kg zahar
– 2 aspirine
Mod de preparare:
Trece vara, vine iarna. Si daca trece….macar sa nu treaca degeaba. Copacelul meu tanar, mi-a daruit multe visine. Din fructele lui, am preparat dulceata, compot, visine conservate cu zahar si bineinteles ca le-am si mancat de cate ori treceam pe langa copacel.
Visinele spalate si curatate de samburi se rastoarna intr-un vas. Peste ele se pune zaharul. Vasul se introduce in frigider sau intr-o camera aerisita timp de 10-15 ore.
Cand se scoate vasul din frigider, se amesteca in fructe cu o lingura de lemn.
Se zdrobesc doua aspirine si se presara peste visine. Se amesteca.
Se aranjeaza visinele in borcane (spalate si uscate in cuptor), se ticsesc cu o ligura, se adauga putin sirop si se infileteaza capacele. Se depoziteaza in camara sau in intr-un loc racoros. Siropul ramas il turnam in sticle si-l vom servi cu apa minerala, in iarna sau imediat.
Eu folosesc aceste visine la umplutura pentru cozonac si pentru prajituri.
Spor la gatit!
Lasă un răspuns