Chec pufos

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Chec pufosIngrediente :

– 5 oua

– 200 g zahar

– 200 g faina alba

– 4 linguri ulei

– 16 g zahar vanilat

– 2 linguri cu cacao

– 1 praf de copt (10 g)

– un praf de sare

– 5-8 ml esenta de rom

Mod de preparare :

Albusurile impreuna cu un praf de sare se bat spuma. Se adauga apoi zaharul vanilat si zaharul putin cate putin. Se mixeaza pana se dizolva zaharul.

Chec pufosIntr-un vas se pun galbenusurile peste care se adauga uleiul, putin cate putin, amestecand continuu….ca la maioneza. Acest amestec se toarna putin cate putin peste albusurile batute spuma. Se amesteca cu o spatula, de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din compozitie.

Chec pufosSe adauga apoi faina (amestecata cu praful de copt), cate o lingura rand pe rand. Se amesteca prin rasturnare.

Chec pufosTot acum se se adauga si esenta de rom. Se amesteca pana la incorporare.

Chec pufosSe imparte compozitia in doua parti egale. Intr-o parte a compozitiei se adauga cacaoa care a fost amestecata cu putina apa….ca o crema.

Chec pufosChec pufosIntr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt se pune mai intai compozitia alba, apoi se toarna deasupra si compozitia cu cacao. Cu ajutorul unei furculite se fac dare sau se amesteca prin rotire in aluat.

Chec pufosChec pufosSe introduce tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Se face proba cu scobitoarea. Cand checul este copt se scoate pe un fund de lemn si se acopera cu un prosop. Se taie in felii atunci cand s-a racit.

Chec pufosChec pufosPofta buna !

 

 

 

(Citit de 1.796 ori, de 5 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *