Chiftele de ciuperci

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Chiftele cu ciuperci

Ingrediente:

– 450 g ciuperci

– 1 morcov

– 1 ceapa

– 1 ou

– 3 linguri pesmet sau faina alba

– sare si piper dupa gust

– 3 catei usturoi

– 2 linguri cu verdeata tocata marunt (patrunjel sau marar)

– ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Cautand ceva prin congelator, am dat peste o punga de bureti de padure. Buretii au fost culesi de tatal meu. In punga am avut bureti de roua. Dar puteti folosi orice fel de bureti sau ciuperci champignon din comert.

Ciupercile se curata, se spala si se fierb in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierte, se lasa la scurs intr-o sita. Se trec apoi prin masina de carne, impreuna cu morcovul, ceapa si cateii de usturoi (bineinteles curatate de coaja).

Chiftele de ciuperci

Peste ciuperci se adauga oul, sare si piper dupa gust, pesmetul si verdeata. Se amesteca pana la omogenizare.

Chiftele de ciuperci

Chiftele de ciuperci

Din aceasta compozitie se formeaza chiftelele, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti.

Chiftele de ciuperci

Chiftele de ciuperci

Chiftele de ciuperci

Se scot chiftele prajite pe un servetel de hartie pentru a-si lasa surplusul de ulei.

Chiftele de ciuperci

Sunt foarte gustoase.

Chiftele de ciuperci

Pofta buna!

 

(Citit de 226 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *