Placinta greceasca ( Bougatsa )

 

Ingrediente :

– 4 oua

– 1 l lapte

– 140 g zahar

– 125 g gris

– 130 g unt

– o lingurita cu esenta de vanilie

– coaja rasa de la o portocala

– un praf de sare

– 150 g unt pentru uns foile

– zahar pudra si scortisoara pentru decor

– un pachet cu foi de placinta

Mod de preparare :

Intr-o oala de 3-4 l, se bat ouale impreuna cu sarea si zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul. Se adauga apoi treptat grisul si se mixeaza pana la omogenizarea compozitiei.

Se adauga apoi laptele incalzit pana aproape de punctul de fierbere, treptat si se amesteca prin mixare la viteza mica pana la omogenizare.

Oala se transfera pe foc mic spre mediu si se amesteca continuu cu un tel pana la ingrosare.

Se ia oala de pe foc si se adauga esenta de vanilie, coaja de portocala si 130 g unt moale. Se amesteca cu telul pana la incorporarea lor in crema.

answear.ro

Se lasa crema putin la racorit.

Pentru aceasta placinta am folosit o tava cu dimensiunea de 38/23 cm. Daca nu aveti tava la aceste dimensiuni, puteti folosi si o tava mai mica dar va vor ramane margini mai mari. Acestea pot fi taiate cu o foarfeca sau se pot indoi peste compozitie. Untul pentru uns foile se va incalzi si topi mai intai.

Ungem tava cu unt si aranjam prima foaie. Pensulam prima foaie cu unt, aranjam a doua foaie si continuam asa pana ajungem la foaia 6 pe care o pensulam cu unt si pe ea.

Peste a 6 a foaie turnam crema si nivelam.

Peste crema punem celelalte 6 foi, fiecare unsa cu unt topit. Ultima foaie trebuie unsa si ea cu unt. Cu un cutit bine ascutit se portioneaza placinta.

Tava se introduce in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade Celsius pentru 45 de minute. In minutul 40 verificati placinta. Nu toate cuptoarele coc la fel. Cand este gata, aurie si crocanta, se scoate din cuptor si se lasa la racorit. Pentru decor pudrati cu zahar si scortisoara. Eu am pudrat doar cu zahar.

Pofta buna!

 

 

 

answear.ro
(Citit de 18 ori, de 18 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.