Biscuiti spritati – Ciucalai

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Biscuiti spritati

Ingrediente :
– 200 g untura
500 g faina
– 100 ml smantana
– 8 g zahar vanilat
– 200 g zahar tos
– 2 oua
– 1 lingurita praf de copt
– 1/2 lingurita sare
– coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare :
Intr-un castron de 3 l se freaca untura cu zaharul tos (se amesteca usor). Se adauga ouale, sarea, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si apoi smantana. Se amesteca.

Se adauga apoi faina (care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt) si se amesteca cu o lingura. Se va evita amestecarea in exces sau cu mana. Aluatul trebuie sa ramana ca si neframantat, adica nelucrat (astfel se evita topirea zaharului).

Se adapteaza la o masina de tocat carne un dispozitiv pentru biscuiti spritati, se introduce aluatul si se obtine un sir lung de biscuiti care se va taia dupa lungimea preferata. Se pun biscuitii in tava neunsa si se dau la cuptor la 170 de grade, timp de 15 minute (13-17 minute,in functie de cuptor).

In lipsa dispozitivului pentru biscuiti spritati se pot da alte forme, preferate de voi, biscuitilor. Dupa ce s-au copt, se trec cat sunt inca calzi prin zahar pudra.

Biscuiti spritati

Acesti biscuiti ( sau „Ciucalai” cum sunt numiti popular) pot fi pastrati cateva saptamani, in cutii de carton, sunt un deliciu pentru studenti. Sotul meu, acum multi ani in urma, cand era student, se bucura mult cand soacra mea ii trimitea aceste prajituri.

(Citit de 4.454 ori, de 4 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *