Biscuiti spritati – Ciucalai

Biscuiti spritati

Ingrediente :
– 200 g untura
500 g faina
– 100 ml smantana
– 8 g zahar vanilat
– 200 g zahar tos
– 2 oua
– 1 lingurita praf de copt
– 1/2 lingurita sare
– coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare :
Intr-un castron de 3 l se freaca untura cu zaharul tos (se amesteca usor). Se adauga ouale, sarea, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si apoi smantana. Se amesteca.

answear.ro

Se adauga apoi faina (amestecata in prealabil cu praful de copt) si se amesteca la inceput cu o lingura apoi se framanta aluatul cu mana.  Se va evita amestecarea in exces. Aluatul trebuie sa ramana ca si neframantat, adica nelucrat (astfel se evita topirea zaharului).

Se adapteaza la o masina de tocat carne un dispozitiv pentru biscuiti spritati, se introduce aluatul si se obtine un sir lung de biscuiti care se va taia dupa lungimea preferata. Se pun biscuitii in tava neunsa si se dau la cuptor la 170 de grade, timp de 15 minute (13-17 minute, in functie de cuptor).

In lipsa dispozitivului pentru biscuiti spritati se pot da alte forme biscuitilor, dupa preferinta. Dupa ce s-au copt, se trec cat sunt inca calzi prin zahar pudra.

Acesti biscuiti sau „Ciucalai” cum sunt numiti popular, pot fi pastrati 3-4 saptamani, in cutii de carton. Sunt fragezi si gustosi!

Pofta buna!

answear.ro
(Citit de 13.885 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.