Calamari pane

Ingrediente:

– 600 g de inele de calamar proaspete

– 150 g faina

– 1 ou

– 250 ml bere sau apa minerala

– sare si piper dupa gust

– 1 lingurita rasa usturoi granulat (optional)

– 1/2 – 1  lingurita fulgi de chili macinati (optional)

– 4-5 linguri cu faina amestecata cu 1 lingurita sare

– 500 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Pentru aceasta reteta eu am folosit inele de calamar proaspete dar puteti folosi si din cele congelate pe care le veti pune intr-un vas cu apa rece la decongelat apoi intr-o strecuratoare.

Inelele de calamar le-am trecut pe sub un jet de apa si le-am pus intr-o strecuratoare.

Intr-un vas am amestecat cele 5 linguri de faina cu o lingurita de sare.

Pentru aluat, se pun intr-un castron 150 g faina, oul, sare si piper dupa gust, usturoiul granulat, fulgii chili si berea. Se amesteca cu un tel pana la omogenizarea compozitiei. Aceasta trebuie sa fie ca un aluat de clatite dar putin mai gros. Berea poate fi inlocuita cu apa minerala.

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mai adanca.

Inelele de calamar se trec prin faina cu sare si se pun pe un platou.

Cand uleiul este incins, calamarii infainati se plonjeaza in aluat si apoi bine scursi de aluatul in exces se aseaza cu grija in uleiul incins. Focul trebuie sa fie unul mediu pentru a nu se arde crusta si calamarii sa ramana cruzi la mijloc. Cu o paleta ii intoarceti pe ambele parti si se prajesc pana devin rumen aurii. Calamarii prajiti se scot pe hartie absorbanta pentru a inlatura uleiul in exces.

Calamarii se servesc cu lamaie si cu un sos dupa placul vostru. Eu i-am servit cu un sos de usturoi.

Pofta buna!

 

 

(Citit de 57 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.