Chec Zebra

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 4 oua
– un praf de sare
– 400 ml chefir
– 130 ml ulei
– 400 g faina alba de grau
– 2 linguri cacao
– un plic de praf de copt (10 g)
– 350 g zahar
– coaja rasa de la o lamaie
Optional :
– 100 g ciocolata amaruie
– 50 g unt

Mod de preparare :
Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul pana devin o spuma alba. Se adauga apoi uleiul, treptat.

 

Se adauga chefirul si mai apoi faina (amestecata in prealabil cu praful de copt ).

Se amesteca bine pana la omogenizarea compozitiei. Se imparte aceasta compozitie in doua vase. Intr-un vas se pun cele 2 linguri de cacao si esenta de rom. Se amesteca prin rasturnare. In celalalt vas se rade coaja de lamaie.

Intr-o tava rotunda cu diametrul de 27 cm, in care s-a pus hartie de copt si s-a uns cu putin ulei, se pune in centrul tavii o lingura din compozitia cu cacao. Peste aceasta compozitie se pune o lingura din compozitia alba. Se continua asa pana se termina cele doua compozitii.

Tava se introduce la cuptorul incalzit in prealabil la 200 de grade pentru 25 de minute. Apoi se reduce temperatura la 180 de grade si se mai coace 15-20 de minute. Se face proba cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor si se acopera checul cu un prosop. Intre timp, intr-un vas se pune 100 g ciocolata amaruie rupta in bucati mici, impreuna cu untul si se amesteca pe foc mic pana se topeste ciocolata si amestecul se omogenizeaza. Cu aceasta compozitie se glazureaza checul.

Glazura este optionala. In lipsa ei se poate pudra zahar cu aroma de vanilie. Cand s-a racit se poate taia si servi.

Pofta buna!

(Citit de 179 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *