Ciocolata de casa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ciocolata de casa

Ingrediente :
– 500 g lapte praf
– 500 g zahar
– 150 ml apa
– 150-200 g alune sau nuci taiate in felii mai groase
– 100 g unt
– 15 ml zeama de lamaie
– 20 ml esenta de rom
Mod de preparare :
Laptele si cacaua se cern prin sita pentru a evita formarea cocoloaselor.

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Nucile si alunele se pun intr-o tava si se introduce la cuptor, la foc mijlociu, unde se lasa 10 minute. Se amesteca din cand in cand.

Ciocolata de casa

Apoi se freaca intre palme ca sa se desprinda cojile uscate si se taie in felii mai mari.

Ciocolata de casa

Intr-o oala de 4 l, se pun apa, untul, zaharul si zeama de lamaie (previne zaharisirea). Oala se pune pe un vas cu apa fierbinte si se amesteca in compozitie pana se topeste zaharul. Se ia de pe aburi, se adauga laptele praf (amestecat in prealabil cu cacao ), nucile si alunele, amestacand pana la omogenizare.
Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
Oala se pune din nou pe apa fierbinte si se amesteca in compozitie 2-3 minute pentru a se infierbanta putin. Dupa ce se ia de pe aburi se adauga esenta de rom.
Compozitia se desarta in doua tavi de chec in care s-a pus folie de aluminiu, se niveleaza, se impatureste cu folia de aluminiu si se da la rece. Dupa 5-6 ore se poate taia.
Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
Pofta buna!
(Citit de 98 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *