Ciorba cu carnati afumati

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ciorba cu carnati afumati

Ingrediente:

– 400 g carnati afumati

– 5-6 cartofi

– 1 morcov mare sau 2 mai mici

– 1 radacina de patrunjel

– 1 radacina de pastarnac

– 1/4 radacina telina

– 1 ardei gras rosu

– 1 ceapa

– 2 rosii

– 4 linguri ulei

– 300-400 ml bors de putina

– sare si piper dupa gust

– frunze de patrunjel verde

– 1 lingura cu bulion (optional)

– fidea (optional

Mod de preparare:

Ciorbele sunt iubite in familia mea. Insa aceasta, cu carnati afumati este preferata mea. Din cand in cand o mai prepar si atunci cand merg in vacanta. Aproape fiecare persoana din grupul meu aduce afumaturi. Si cum uneori sunt prea multe, a doua zi (dupa o noapte de petrecere), prepar aceasta ciorba care este asteptata de fiecare.

Radacinoasele, ardeiul gras si ceapa se taie marunt, cubulete.

Ciorba cu carnati afumati

Cartofii se taie cubulete, mai mari sau mai mici…dupa preferinta.

Ciorba cu carnati afumati

Carnatii afumati se taie in felii mici.

Ciorba cu carnati afumati

Ciorba cu carnati afumati

Rosiilor le rupeti codita, le crestati in X la baza lor si le puneti pentru un minut in apa care fierbe. Se scot imediat si se pun intr-un bol cu apa rece (eventual cu gheata). Acest procedeu se numeste blansare. Dupa racire, se decojesc si se taie in bucati mici sau mai mari, dupa preferinta.

Ciorba cu carnati afumati

Ciorba cu carnati afumati

Intr-o oala, se pune uleiul la incins si calim 1-2 minute, ceapa, morcovul si carnatii. Adaugam apoi si celelalte radacinoase impreuna cu ardeiul. Amestecam si turnam peste legume apa fierbinte.

Ciorba cu carnati afumati

Pentru ca le aveam la indemana, am pus si cateva felii de kaizer.

Ciorba cu carnati afumati

Ciorba cu carnati afumati

Cand legumele sunt fierte, se adauga cartofii si rosiile taiate cubulete.

Ciorba cu carnati afumati

Ciorba cu carnati afumati

Cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga optional bulionul dizolvat in putina apa. Se toarna in ciorba borsul fiert separat si se mai fierbe 7-10 minute. Se opreste focul si se presara deasupra frunze de patrunjel taiate marunt. Eu am adaugat si putin leustean. Daca doriti si va place, puteti presara marar, cimbru, tarhon. Daca nu aveti bors puteti inacri ciorba cu otet sau zeama de varza.

Ciorba cu carnati afumati

Eu am servit-o simpla dar puteti drege ciorba cu smantana. O bunatate!

Ciorba cu carnati afumati

Pofta buna!

(Citit de 165 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *