Ciorba de miel

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ciorba de miel

Ingrediente:

– 1 Kg carne de miel cu os

– 2 cepe

– 2 morcovi

– 2 radacini de patrunjel

– 1 radacina de pastarnac

– 1 ardei gras rosu

– 1/2 bucata de telina

– 300-500 ml bors (in functie de cat de acru este)

– sare si piper dupa gust

– 2 galbenusuri de ou

– 300-400 ml smantana

– 2-3 linguri de orez

– 1 legatura de leustean

Mod de preparare:

Foarte multi ani nu am mancat carne de miel. Gateam pentru familie dar eu nu gustam. Insa, acum cativa ani, venind de la drum lung si trecand pe la parinti, mama m-a asteptat cu o ciorba dar nu mi-a spus din ce este facuta. Abia dupa ce am mancat-o si am adus laude mamei pentru bunatatea de ciorba, am aflat ca mancasem miel. De atunci o prepar mereu la sarbatorile pascale.

Pentru aceasta ciorba, se foloseste carne cu os (gat, coaste, cap) dar puteti pune si cateva bucati de pulpa de miel. Carnea se curata de pielea si grasimea in exces si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si o lingurita cu sare.

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Se indeparteaza spuma formata pana cand zeama este limpede. Intre timp se taie legumele (ceapa marunt iar radacinoasele si ardeiul cubulete).

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Cand nu se mai formeaza spuma la suprafata, se adauga ceapa si radacinoasele dar fara ardeiul gras. Acesta se va adauga mai tarziu, aproximativ dupa 15 minute.

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Cand carnea este fiarta, se scoate din supa, se desprinde de pe oase si se taie in bucati potrivite. Acum este momentul sa mai completatati supa cu apa fierbinte (daca lichidul a scazut) si sa adaugati orezul. Se da gust de sare si piper si se pun in oala bucatile de carne.

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Se fierbe separat borsul si apoi se toarna in oala. Se dau cateva clocote si se opreste focul.

Ciorba de miel

Intr-un castron, se amesteca galbenusurile de ou cu smantana, se adauga 1-2 polonice cu zeama fierbinte, se omogenizeaza si se toarna in oala.

Ciorba de miel

Se adauga leusteanul spalat si tocat marunt. In ciorba se mai poate pune loboda, macris, tarhon, spanac.

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Se serveste fierbinte cu ardei iute.

Ciorba de miel

Pofta buna!

 

(Citit de 141 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *