Ciorba de perisoare cu afumatura

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ciorba de perisoare cu afumatura

Ingrediente:

– 700 g carne tocata slaba (porc, piept de pui sau curcan, amestec porc cu vita)

– 5 felii piept de porc afumat

– 1 si 1/2 ceapa

– 2 radacini patrunjel

– 1 radacina pastarnac

– 1 telina mica

– 2 morcovi

– 1 ardei gras rosu

– 1 rosie mare

– 2 linguri bulion

– 4 linguri ulei

– 7 linguri orez

– 1 ou

– sare si piper dupa gust

– 1 legatura patrunjel verde ( puteti pune si leustean, marar)

– 500 ml bors de putina (zeama de lamaie, otet)

Mod de preparare:

Ciorba este una din mancarurile preferate de romani. Imi aduc aminte de un concediu petrecut in Australia, unde, dupa cateva zile, tot grupul (100 de persoane) cauta in restaurantele frecventate acest fel de mancare. Intr-un final, intr-un restaurant am gasit o supa de rosii. Toti au comandat supa dar dupa ce au servit-o au spus ca erau niste conserve de rosii incalzite. Concluzia este ca….ciorba ca la noi acasa nu gasesti nicaieri. De fiecare data cand ma intorceam dintr-un concediu petrecut in strainatate, imi doream sa mananc o ciorba (in aeroport, la mama, la soacra, la prieteni…).

Astazi am preparat o ciorba de perisoare putin mai altfel. Adica am adaugat si niste afumatura.

Intr-o oala de 7-8 l, am pus la undit in ulei, o ceapa si afumatura taiata marunt. Dupa 3-4 minute am adaugat radacinoasele taiate si ele in cuburi mici.

Ciorba de perisoare cu afumatura

Ciorba de perisoare cu afumatura

Ciorba de perisoare cu afumatura

Ciorba de perisoare cu afumatura

Peste legume adaugam 5-6 l apa fierbinte. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam ardeiul gras si rosia, taiate marunt.

Ciorba de perisoare cu afumatura

Ciorba de perisoare cu afumatura

In acelasi timp, intr-un vas cu 500 ml apa care fierbe, se pune orezul si se opareste 2-3 minute.

Carnea tocata se amesteca cu 3 linguri de orez oparit (racit), oul, sare si piper dupa gust, 1/2 ceapa tocata marunt. Din compozitia rezultata se formeaza perisoarele, la marimea preferata.

Ciorba de perisoare cu afumatura

Ciorba de perisoare cu afumatura

Ciorba de perisoare cu afumatura

Ciorba de perisoare cu afumatura

Punem in ciorba, rand pe rand, perisoarele. Acestea, nu dupa mult timp, se vor ridica la suprafata ciorbei. Adaugam restul orezului oparit si bulionul amestecat cu putina apa fierbinte. Potrivim gustul ciorbei cu sare si piper macinat. Fierbem perisoarele timp de 20 minute. Acum mai puteti adauga apa fierbinte, in functie de cat de groasa doriti sa va iasa ciorba.

DSC05408

DSC05408

Spre final, adaugam putin patrunjel verde taiat marunt (eu pun si codite) si borsul de putina (pe care l-am fiert inainte).

DSC05408

DSC05408

Fierbem ciorba inca 7-10 minute. Stingem focul.

DSC05408

Servim ciorba fierbinte. Dupa preferinta, o puteti servi dreasa cu smantana, asezonata cu patrunjel verde taiat marunt si ardei iute.

DSC05408

Pofta mare!

 

 

(Citit de 1.198 ori, de 2 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *