Clatite din lapte batut

Ingrediente:

– 500 ml lapte batut

– 1 ou si un galbenus de ou

– 200 g faina alba

– 1 lingura zahar

– 8 g zahar vanilat

– 1/2 lingurita praf de copt

– 2 linguri ulei

– 1 varf lingurita turmeric (optional)

– un praf sare

– 150-200 ml apa minerala (numai daca este nevoie)

Umplutura:

– gem sau dulceata, la alegere

Mod de preparare:

De cand ma stiu am preparat aluatul de clatite cu lapte sau apa minerala. De aceasta data am folosit lapte batut si nu-mi pare rau deoarece au iesit niste foi de clatite moi, pufoase si usor de manevrat.

Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si turmericul. Se adauga oul intreg, un galbenus de ou si jumatate din cantitatea de lapte batut. Se amesteca cu o lingura. Se toarna si restul de lapte batut, se amesteca si la final punem uleiul.

Se mixeaza putin compozitia. Aluatul de clatite trebuie sa fie nici prea gros nici prea subtire. La mine a iesit dens si am adaugat putina apa minerala, aproximativ 150 ml pentru a-l mai subtia. Daca aluatul va iese bine din prima nu mai trebuie adaugata apa. Depinde de faina pe care o folositi si de marimea oualui.

Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 10 clatite. Am folosit o tigaie cu diametrul de 22 cm. Se coc in tigaie pentru clatite, la foc mic spre mediu, aproximativ 1 minut pe fiecare parte. Tigaia nu trebuie unsa cu ulei.

Foile de clatite se umplu cu gemul sau dulceata preferata. Le impaturiti cum doriti. Eu am incercat un model nou pe care vi-l prezint si voua. Pe mijlocul foii de clatita am intins 2 lingurite cu gem de coarne, am indoit o parte a foii si am inceput sa plisez marginea. Va pun o imagine si poate intelegeti modul de impaturire.

Pofta buna!

 

 

(Citit de 1.388 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.