Compot de struguri

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– struguri albi si negri
– 3 linguri de zahar pentru fiecare borcan (daca strugurii sunt foarte dulci ajung si 2 linguri de zahar)
– zeama de lamaie (optional)
Se spala strugurii si apoi se desprind boabele de pe ciorchine ( se aleg boabele tari si sanatoase).

Se pun boabele de struguri in borcane sau in sticle cu gura mai larga, aproximativ 3/4 din volumul borcanului sau al sticlei.

Peste struguri, in fiecare borcan se pun 3 linguri de zahar.

Apoi fiecare borcan se umple cu apa calduta in care ati pus si zeama de lamaie (se poate si fara lamaie).

Eu am ales aceasta varianta cu zaharul pus in borcan dar puteti sa alegeti varianta in care peste struguri puneti un sirop facut din apa calduta, zeama de lamaie si zahar.
Dupa ce ati pus capacele la borcane le puneti intr-o oala pe fundul careia ati pus un prosop si turnati apa printre ele pana aproape de gatul borcanelor sau al sticlelor. Le lasati pe foc o ora sau 40 de minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Inchideti apoi focul si le lasati sa se racoreasca in oala in care au fiert. Cand s-au racit nu va ramane decat sa le depozitati in camara.

Pofta buna!

(Citit de 302 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *