Cremsnit

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

CremsnitIngrediente :

– 1 buc aluat foietaj (450 g)

– 5 oua

– 1 l lapte

– 200 g zahar

– 100 g amidon alimentar

– 1 esenta vanilie ( 2 ml)

– 200 g unt

– 500 ml smantana

– 100 g zahar pudra

Mod de preparare :

Am folosit o foaie de foietaj care cantarea 450 g. Am taiat foaia in 2 bucati si pe un blat de lucru presarat cu faina am intins cu facaletul fiecare foaie atat cat sa-mi incapa in tava pe care am folosit-o (30/34 cm).

CremsnitAm copt fiecare foaie, separat, timp de 15-20 de minute la 180 de grade.

CremsnitA doua foaie, am pus-o in tava si apoi am crestat-o putin in mai multe patrate ( pentru a taia mai usor prajitura cand este gata).

CremsnitCremsnitLasam foile la racit si ne ocupam de crema. Intr-o cratita cu fund dublu mixam ouale cu 200 g zahar.

CremsnitAdaugam esenta de vanilie, amestecam, apoi adaugam amidonul amestecand usor prin rasturnare.

CremsnitCremsnitTurnam apoi putin cate putin laptele. Se amesteca bine.

CremsnitPunem oala pe foc mijlociu si amestecam continuu  pana se ingroasa crema.

CremsnitCand crema s-a ingrosat, luam cratita de pe foc si adaugam untul. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

CremsnitCrema se toarna cat este calda peste prima foaie si se niveleaza. Se da putin la rece.

CremsnitIntre timp se bate smantana cu 100 g zahar pudra.

CremsnitCremsnitFrisca se pune peste stratul cu crema de vanilie.

CremsnitCremsnitSe niveleaza stratul de frisca si deasupra se pune a doua foaie.

CremsnitPrajitura se poate taia dupa aproximativ 6-7 ore. Cel mai bine este sa o preparati seara si sa o taiati a doua zi dimineata. Pofta buna !

Cremsnit

 

 

(Citit de 87 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *