Dovlecei pane de post

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Dovlecei pane de post

Ingrediente:

– 2-3 dovlecei

– o ceasca (de cafea) faina de grau

– 4 catei usturoi pisati

– 3 linguri cu mustar

– 7 linguri cu apa

– sare si piper dupa gust (puteti pune delikat daca va place)

– ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Am cotrobait prin sertarele frigiderului si am gasit trei dovlecei zucchini. Ii cumparasem cu doua zile in urma pentru cu totul alta reteta. Insa reteta pe care o voi prezenta acum este mult mai simpla si cu un rezultat gustos.

Dovleceii spalati se taie in felii, de cate 1 cm latime (nu i-am curatat de coaja).

Dovlecei pane de post

Se aseaza feliile pe un platou si se presara un praf de sare pe amble parti.

Dovlecei pane de post

Intr-un bol se amesteca mustarul cu usturoiul pisat (daca nu va place mustarul, il puteti inlocui cu bulion de rosii).

Dovlecei pane de post

Se adauga apa si apoi faina, treptat, amestecandu-se in compozitie. Se da gust de sare si piper dupa preferinta.

Dovlecei pane de post

Dovlecei pane de post

Dovlecei pane de post

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Feliile de dovlecei se trec prin amestecul de mustar cu faina si se prajesc, cate 3-4 minute in uleiul incins.

Dovlecei pane de post

Dovlecei pane de post

Dovlecei pane de post

Dovlecei pane de post

Se scot dovleceii prajiti pe farfurii tapetate cu servetele de hartie pentru a-si lasa excesul de ulei.

Dovlecei pane de post

Puteti servi dovleceii pane cu mujdei de usturoi sau cu diferite sosuri insa foarte bine se acompaniaza cu sos tzatziki.

Dovlecei pane de post

Dovlecei pane de post

Pofta buna!

 

(Citit de 1.207 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *