Dovlecei pane
Am gasit in frigider doi dovlecei…uitasem de ei. M-am gandit…m-am razgandit si pana la urma m-am hotarat. Voi face dovlecei pane.
Ingrediente :
– 2 dovlecei de marime potrivita
– 3 oua mici
– 2 linguri cu varf de faina alba
– 1 lingura cu varf de malai
– sare si piper dupa gust
– 1 lingurita cu boia dulce de ardei
– ulei pentru prajit (aproximativ 200 ml)
Mod de preparare :
Dovleceii se spala si se taie in felii, nu prea mari, nu prea mici (1 cm grosime).
Se pun pe o suprafata de lucru, tava, farfurie si se sareaza pe ambele parti.
Intr-un bol se amesteca faina de grau cu cea de porumb. Na…..sa se intalneasca si ele doua. Si nu a fost rau. Cred ca s-au impacat. A iesit un amestec de nota 10. Si moale si…usor crocant….la copt.
Cele trei oua mici (am ales din cele pe care le aveam….mama mea are gaini mai mici si soacra….gaini mai mari….ghiciti pe care le-am ales?) le-am mixat putin cu sare, piper si boia de ardei dulce.
Am adaugat apoi faina amestecata (de grau si porumb) si am mai mixat putin pana s-a incorporat.
Am pus uleiul la incins intr-o tigaie. Cand acesta a „tipat” ca este gata, am tavalit feliile de dovlecei prin amestecul de ou cu faina si le-am pus la prajit.
Am prajit dovleceii cate 2-3 minute pe fiecare parte la foc mic spre mijlociu. Drept sa va spun ma cam grabeam….imi era foame. De foame am cantat tot ce stiam din copilarie.
Am scos feliile de dovlecei pe un platou. Pentru cine se pazeste de ulei, ii scoateti pe un prosop de hartie.
Drept sa va spun, nu i-am mai asociat cu nimic. Imi era prea foame.
Lasă un răspuns