Foi de napolitana umplute cu ciocolata de casa

Ingrediente:

– 6 foi de napolitana mici (18/27 cm)

– 300 g lapte praf

– 150 ml apa

– 260 g zahar

– 150 g unt

– 40 g cacao

– 1 lingura esenta rom

Mod de preparare:

Cand sunteti in pana de idei pentru un desert….procedati ca mine. M-am uitat in rezervele din debara, am evaluat si am hotarat. Bineinteles ca niciodata nu am ingrediente pentru o reteta intreaga dar cum in familia mea nu suntem multi pot spune ca de fiecare data, la orice reteta…mai am de oferit si prietenilor.

Pregatim ingredientele.

Se cerne laptele praf amestecat cu cacaoa.

Puneti apa cu zaharul intr-o cratita, pe foc mic si amestecati din cand in cand pana la topirea zaharului.

Din momentul in care siropul incepe sa clocotesca il mai lasati sa fiarba 8 minute. Opriti focul si lasati siropul sa se racoreasca 1 minut. Peste siropul fierbinte puneti untul si amestecati pana la omogenizare.

Adaugati esenta de rom, amestecati si apoi puneti laptele praf (amestecat cu cacao). Amestecati pana la omogenizare. Compozitia nu trebuie sa fie foarte densa, trebuie sa curga pentru a putea fi intinsa usor pe foile de napolitana.

Impartiti vizual crema in cinci parti si distribuiti cate o parte pe fiecare foaie de napolitana.

Acoperiti prajitura cu o hartie de copt peste care puneti o greutate. Lasati prajitura la temperatura camerei 2-3 ore. O taiati dupa preferinta, in patrate, dreptunghiuri….Este delicioasa!

Pofta buna!

 

(Citit de 294 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *