Legume la tigaie

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Legume la tigaieIngrediente :

– 400 g legume congelate ( eu am folosit Bonduelle-4 Seasons mix )

– 1 lingura cu ulei

– 1 lingura cu unt

– piper si sare dupa gust

-1 lingurita patrunjel uscat

– 1/2 lingurita busuioc uscat

Mod de preparare :

Legume la tigaie

Intr-o tigaie se pune la incins uleiul impreuna cu untul (se foloseste aceasta combinatie pentru ca uleiul nu va lasa untul sa se arda iar acesta din urma isi va pastra aroma ).

Legume la tigaie

Cand untul este topit se adauga legumele congelate, direct din punga. Se amesteca cu o lingura de lemn. Focul se pastreaza la pozitia mijlociu. Se tin pe foc 10-15 minute.

Legume la tigaie

 

Cand se gusta o leguma aceasta trebuie sa fie putin crocanta dar si patrunsa de foc, adica al dente. In acest moment se adauga sarea, piperul dupa gust si patrunjelul impreuna cu busuiocul (uscat). Se mai amesteca de 2-3 ori si se ia cratita de pe foc.

Legume la tigaie

Legume la tigaie

Aceste legume sunt o garnitura perfecta. Se pot servi calde sau reci.

(Citit de 383 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *