Legume la tigaie
– 400 g legume congelate ( eu am folosit Bonduelle-4 Seasons mix )
– 1 lingura cu ulei
– 1 lingura cu unt
– piper si sare dupa gust
-1 lingurita patrunjel uscat
– 1/2 lingurita busuioc uscat
Mod de preparare :
Intr-o tigaie se pune la incins uleiul impreuna cu untul (se foloseste aceasta combinatie pentru ca uleiul nu va lasa untul sa se arda iar acesta din urma isi va pastra aroma ).
Cand untul este topit se adauga legumele congelate, direct din punga. Se amesteca cu o lingura de lemn. Focul se pastreaza la pozitia mijlociu. Se tin pe foc 10-15 minute.
Cand se gusta o leguma aceasta trebuie sa fie putin crocanta dar si patrunsa de foc, adica al dente. In acest moment se adauga sarea, piperul dupa gust si patrunjelul impreuna cu busuiocul (uscat). Se mai amesteca de 2-3 ori si se ia cratita de pe foc.
Aceste legume sunt o garnitura perfecta. Se pot servi calde sau reci.
Lasă un răspuns