Nectar de visine

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ce poate fi mai sanatos decat un pahar de nectar de fructe? Il puteti servi in orice moment al zilei. Iarna, cand oferta de fructe proaspete, de gradina, este saraca ….este si mai bine venit.

Ingrediente:

– 1,8 kg visine fara samburi

– 330 g zahar

– 600 ml apa

Mod de preparare:

Se pune apa si zaharul intr-o cratita, pe foc mic si amestecam.

Cand zaharul s-a topit si siropul incepe sa fiarba, se adauga visinele (spalate si curatate de samburi). Eu am avut visine de la congelator. Am un visin in gradina si acum o saptamana am facut compot, dulceata iar restul fructelor le-am pus la congelator.

Din momentul in care amestecul incepe sa clocoteasca fierbem timp de 6-7 minute. Inlaturam spuma care se formeaza cu o spumiera.

Dupa 6-7 minute de fierbere, oprim focul si lasam nectarul sa se odihneasca 5-6 minute apoi il pasam cu blenderul (folosim un blender de mana sau robot).

Turnam nectarul in sticle (spalate si sterilizate in cuptor in prealabil), infiletam capacele si le sterilizam. Eu am ales varianta sterilizarii in apa. Intr-o oala inalta, punem un prosop pe fundul ei, punem sticlele si umplem oala cu apa, pana aproape de capace. Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa, fierbem 30 minute. Dupa acest timp, oprim focul si lasam sticlele cu nectar in apa pana la racirea apei. Le depozitam apoi in camara.

Daca dorim sa consumam nectarul in decurs de cateva zile, intoarcem sticlele cu fundul in sus, le acoperim cu o patura iar cand s-au racit le introducem la frigider. Pe vremuri, sterilizarea asa se facea. Se punea compozitia fierbinte in sticle, se intorceau sticlele cu fundul in sus, acoperite cu o patura…..si atat.

Nectarul de visine este foarte gustos si sanatos!

Pofta buna!

 

 

(Citit de 74 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *