Negresa cu ganache

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente pentru blat :
170 g unt
3 oua
– 90 g ciocolata neagra (eu am pus ciocolata cu lapte si visine)
– 50 g faina alba
– 15 ml esenta de rom
– 10 g cacao
– 230 g zahar pudra
– 5 g praf de copt
– cateva visine ( eu am folosit visine puse cu zahar la conservat pentru prajituri)
Ingrediente pentru ganache :
– 150 g ciocolata neagra (eu am pus ciocolata cu lapte si alune)
150 ml smantana
– 1 lingura de unt
Pentru decor :
– 30 g miez de nuca zdrobit
Mod de preparare :
Vom pregati mai intai blatul.

Intr-o cratita se pune pe foc, la topit, ciocolata rupta bucati impreuna cu untul. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Cand amestecul de ciocolata si unt s-a mai racit putin se adauga zaharul pudra si se amesteca.

Se adauga acum si esenta de rom si cacao.

 

Se adauga galbenusurile, se amesteca, apoi se pune cate putin din faina (aceasta amestecata cu praful de copt). La urma se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se omogenizeaza si compozitia se toarna intr-o tava (30/25 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun visinele care au fost trecute prin faina. Se coace in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade timp de 25-30 de minute.

Cand este copt blatul se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca putin. Se rastoarna apoi pe o tava, se scoate hartia de copt si se pune inapoi in tava in care a fost copt.

Cat timp se lasa la racit blatul preparam crema ganache.

Ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu smantana si untul se pun pe foc si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Crema nu se fierbe ci doar se incalzeste si se amesteca continuu pana la omogenizare. Se ia de pe foc si cand s-a mai racit putin se introduce la frigider. Dupa 1-2 ore se scoate crema de la frigider si se mixeaza.

Se pune crema peste blat si se niveleaza. Deasupra cremei se presara miezul de nuca zdrobit (am pus nuca intr-o punga si am zdrobit-o cu facaletul).

Se introduce prajitura la frigider pentru aproximativ o ora apoi o taiati dupa preferinta (romburi, patrate).

Pofta buna!

(Citit de 174 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *