Oua Benedict

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Oua Benedict

Ingrediente:

– 2 oua

– 4 felii sunculita taraneasca (bacon)

– 2 felii paine prajita

– 4-5 linguri sos olandez

– 2-3 codite ceapa verde

– 100 ml otet

– 1 lingurita sare

– apa

Pentru sos olandez:

– 2 galbenusuri de ou

– 125 g unt

– 1-2 linguri zeama de lamaie

– sare si piper dupa gust

– ceapa verde pentru ornat (puteti inlocui ceapa verde cu patrunjel verde)

Mod de preparare:

Pentru aceasta reteta trebuie sa ne miscam rapid. Asa am perceput eu…In primul rand trebuie sa preparam sosul olandez. Gasiti reteta aici http://culoaresiarome.ro/sos-olandez/

Cele 4 felii de bacon le prajim intr-o cratita unsa cu ulei. Cand s-au prajit usor, pe ambele parti,  le scoatem pe o farfurie tapetata cu servetel de hartie.

Oua Benedict

Intr-un vas, punem la fiert 2 l apa impreuna cu o lingurita sare si 100 ml otet. Cand apa incepe sa clocoteasca, spargem cele 2 oua intr-un polonic si le lasam sa alunece in apa. Le lasam in apa 3 minute. Le scoatem cu o paleta si le lasam intr-o sita la scurs.

Oua Benedict

Oua Benedict

Oua Benedict

Prajim doua felii de paine.

Oua Benedict

Aranjam pe farfurii feliile de paine prajite unse cu cate o lingurita de sos olandez. Peste ele aranjam feliile de bacon prajite, oul posat si 1-2 linguri cu sos olandez. Ornam cu codite de ceapa verde taiate marunt.

Oua Benedict

Oua Benedict

Oua Benedict

Oua Benedict

Oua Benedict

Oua Benedict

Oua Benedict

Pofta buna!

 

 

 

(Citit de 234 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *