Peste prajit

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Peste prajitIngrediente :

– 7-8 bucati de crap

– 10 linguri de malai

– 3 linguri de faina de grau

– 2 lingurite cu sare

– ulei pentru prajit (200-300 ml)

Pentru mujdei:

– 1 legatura de usturoi verde

– 100 ml ulei

– 2 lingurite cu smatana

– un praf de sare

Mod de preparare :

Pestele se curata, se taie in bucati, se spala si se pune pe prosoape de hartie sau intr-o strecuratoare. Se sareaza apoi pe ambele parti cu putina sare.

Peste prajitFaina de malai se amesteca cu cea de grau.

Peste prajitCat pestele se odihneste, preparam mujdeiul de usturoi. Cateii de usturoi ii punem intr-un vas inalt, adaugam un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Cu ajutorul unui blender vertical blenduim amestecul. Se adauga ulei, putin cate putin. Daca nu aveti blender, puteti marunti usturoiul cu aparat pentru usturoi sau chiar cu ajutorul unei furculite.

Peste prajitPeste prajitMujdeiul de usturoi se amesteca apoi cu 2-3 lingurite de smantana sau iaurt.

Intr-o tigaie incalzim uleiul pe foc mijlociu. Cand uleiul este incins, punem la prajit bucatile de peste tavalite prin faina, pe ambele parti.

Peste prajitPeste prajitPrajim bucatile de peste cate 3-4 minute pe fiecare parte. Cand sunt prajite le scoatem cu o paleta pe un platou.

Peste prajitIntre timp eu am facut si o mamaliga. Parca merge mai bine decat cu paine.

Peste prajitSi am mai umblat si la butoiul cu vin. Am ales un vin alb demisec. Merge bine…ca uns.

Peste prajitPofta buna !

 

(Citit de 316 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *