Piept de rata cu sos de cirese

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Piept de rata cu sos de cireseSotului meu ii place foarte mult carnea de rata….in special pieptul. Asa ca, se aprovizioneaza tot timpul cu aceasta carne, cand gaseste. Multumesc domnului Adrian Hadean pentru retetele sale inedite, gustoase, speciale, de unde ma inspir si eu cand am nevoie.

Ingrediente :

– 2 bucati piept de rata

– 30 g unt

– 200-300 g cirese fara samburi

– 3 lingurite cu dulceata de cirese amare

– 70 ml vin rosu demisec

– un degetar cu otet balsamic

– 12-15 cartofi noi de dimensiuni mici

Mod de preparare :

Intr-o tigaie topiti untul si apoi adaugati ciresele (fara samburi). Se amesteca si se lasa sa se inmoaie. Dupa 2-3 minute se adauga dulceata de cirese amare.

Piept de rata cu sos de cireseTot in acest moment se adauga vinul si otetul balsamic. Se fierbe la foc mic pana scade lichidul si compozitia se ingroasa putin.

Piept de rata cu sos de ciresePiept de rata cu sos de ciresePieptul de rata se cresteaza pe partea cu piele si se asezoneaza cu sare si piper. Intr-o tigaie (neincinsa…deci rece) se pune pieptul de rata cu pielea in jos, sa adere la tigaie, la foc iute, pentru 4 minute pe o parte, apoi inca 2-3 minute pe cealalta parte.

Piept de rata cu sos de ciresePiept de rata cu sos de cireseSe transfera apoi pieptul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (nu intepati pieptul cu furculita, ajutati-va de o paleta pentru transfer). Pe langa pieptul de rata puneti in tava si cativa cartofi noi, taiati in doua sau in sferturi (presarati cu sare, piper si stropiti cu cateva picaturi de ulei). Introduceti tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 7-8 minute. Dupa acest timp scoateti pieptul pe un fund de lemn, acoperiti-l cu o folie de aluminiu (pentru a-l mentine cald) si mai tineti cartofii la cuptor inca 4-5 minute.

Piept de rata cu sos de cireseAsa arata cartofii copti.

Piept de rata cu sos de cireseSi asa arata pieptul de rata.

Piept de rata cu sos de cireseServiti pieptul de rata alaturi de sosul de cirese si cartofii copti la cuptor.

Piept de rata cu sos de cireseDelicios!!! Pofta buna!

 

(Citit de 380 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *