Ragut de miel

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ragut de mielIngrediente :
– 500 g carne de miel
– 2 cepe
– 3 linguri ulei
– 40 g unt
– 3 catei de usturoi
– 2 crengute de rozmarin
– 200 ml vin alb sec
– 2 linguri de otet de vin alb
– 3 foi de dafin
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare :
Carnea se spala, se tamponeaza cu prosoape de hartie, se curata de pielite si se taie cuburi.

Ragut de mielRagut de mielSe prajeste pe toate partile in ulei cu unt, intr-o tigaie.

Ragut de mielRagut de mielCand este prajita binisor, se transfera intr-o cratita (care poate fi introdusa in cuptor…eventual cu capac). In grasimea ramasa de la prajitul carnii, se pune ceapa si usturoiul, tocate marunt. Se soteaza pana capata aspect sticlos.

Ragut de mielRagut de mielSe desarta ceapa si usturoiul (cu tot cu ulei) peste carne. Se adauga otetul, vinul, foile de dafin, frunzulitele de rozmarin si se condimenteaza cu sare si piper.

Ragut de mielRagut de mielSe pune capacul la cratita si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade, pentru o ora.

Ragut de mielRagut de mielSe serveste cu paine coapta in cuptor ( reteta o gasiti aici http://culoaresiarome.ro/paine-cu-cartofi/ ) alaturi de o salata de sfecla rosie si hrean. Merge bine si cu o mamaliga si mujdei de usturoi. Sa aveti pofta!!!

Ragut de miel

(Citit de 75 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *