Saratele cu untura

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone


Ingrediente :
– 100 g grasime
– 400 g faina alba
– 100 g unt
– 150 g iaurt
– 25 g drojdie
– 1 lingurita zahar
– 1 lingurita sare
– 1 lingurita chimen macinat (prin masina de cafea)
-1 ou (pentru uns)
– chimen
– cascaval ras (aproximativ 150 g )
Mod de preparare :
Acum cateva zile am cumparat un calup de untura de porc de aproximativ 1,5 kg si l-am proportionat in bucati de 100 g. Am pus bucatile de untura in congelator si le voi folosi in functie de nevoi. Nu m-am putut abtine sa nu folosesc o bucata. Asa ca am preparat aceste saratele. Sunt foarte fragede si stau ambalate bine in hartie si depozitate in cutii mult timp. (Intotdeauna nu arunc cutiile de la pantofii cumparati. Nu se stie niciodata cand iti vor trebui). Sa trecem la treaba. Intr-un castron se pune faina si grasimea (untul si untura). Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar intr-o canita pana se lichefieaza. Se amesteca faina cu grasimile cu ajutorul mainii pana se obtine o compozitie nisipoasa. Se adauga sarea, chimionul macinat si drojdia. Apoi iaurtul. Se framanta cu mana pana ce se omogenizeaza aluatul (nu foarte mult, doar 4-5 minute). Aluatul rezultat se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 30 de minute.

Se ia apoi aluatul si se intinde pe un blat de lucru presarat cu faina intr-o foaie de aproximativ 3 mm grosime. Se decupeaza saratele late de aproximativ 1,5 cm. Puteti folosi rola de patiserie sau un simplu cutit (trecut mereu prin faina).

Se bate oul bine cu furculite, impreuna cu un strop de sare. Se ung saratelele. Se aseaza in tava (acoperita cu hartie de copt )

si se presara dupa preferinta, fie cu cascaval ras, fie cu chimen, fie cu chimen si cascaval (asa cum am facut eu). Depinde de preferinte. Se coc la 180 de grade timp de 15-20 de minute. Trebuie sa fie rumene. In poza mea ale mele sunt putin prea coapte. Dar sunt bune. Nu scapati din ochi cuptorul si ceasul.

Serviti-le imediat sau le puteti depozita in cutii de carton la loc racoros pentru timp mai indelungat. Sunt foarte fragede si gustoase.

Saratele cu unturaPofta buna!
(Citit de 833 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *