Supa crema de cartofi dulci cu mere

Ingrediente:

– 3 cartofi dulci, mari

– o bucata praz (10-12 cm) sau o ceapa potrivita ca marime

– 3 catei usturoi

– 3 linguri ulei

– 1 mar

– 600-700 ml supa de legume sau apa

– sare si piper dupa gust

– un varf de cutit cu nucsoara macinata

Pentru decor:

– dupa preferinta: boia de ardei dulce, seminte de floarea soarelui sau de bostan, rosii uscate…

Mod de preparare:

Supa crema este usor de preparat si se poate face aproape din orice leguma pe care o avem la indemana. Nu este nevoie de multa experienta in bucatarie…pur si simplu combinam legumele preferate, in cantitatile dorite.

Supa crema de cartofi dulci este cremoasa, satioasa si aromata. Nu o prepar de mult timp dar a devenit preferata familiei.

Cartofii se pun intr-o tava si se coc la cuptor, la 200 grade Celsius, timp de 40-50 minute. In functie de marimea cartofilor, coacerea poate sa dureze mai mult sau mai putin.

Prazul sau ceapa, se taie marunt sau chiar mai mare (oricum se blenduieste) si se pune la calit impreuna cu usturoiul cu 3 linguri de ulei. Se amesteca in praz/ceapa pana se inmoaie, aproximativ 3-4 minute.

Adaugam supa de legume sau in lipsa ei apa fierbinte, marul decojit taiat felii si fiebem 5 minute.

Cand marul s-a inmuiat, se adauga cartofii curatati de coaja, se mai trag 2-3 clocote si apoi se trage oala de pe foc si se paseaza cu un blender.

Nu uitati de sare, piper si nucsoara.

Supa se poate servi atat calda cat si rece iar daca omiteti condimentele, poate fi savurata si de cei mici. Eu am decorat-o cu seminte de floarea soarelui si rosii uscate cu usturoi si busuioc. Bineinteles ca nu au lipsit crutoanele.

Este foarte gustoasa, usor dulceaga si cu siguranta o veti indragi.

Pofta buna!

 

(Citit de 156 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.