Supa crema de praz
Ingrediente:
– 4 bucati praz (potriviti ca marime)
– 4 cartofi
– 1 radacina pastarnac
– 1 radacina patrunjel
– 3 linguri ulei de masline
– 1,2 l supa de pui (legume, gaina)
– 100 ml smantana
– sare si piper dupa gust
Pentru servit: smantana, crutoane, cascaval ras, chili
Mod de preparare:
Acum cativa ani in urma, intr-un concediu petrecut in Franta, am cautat la un moment dat sa mancam o ciorba. Nu am gasit decat o supa de ceapa care s-a dovedit a fi tare gustoasa. Bineinteles ca am ramas cu gandul la ciorba de acasa. Amintindu-mi de acea supa de ceapa, astazi am preparat si eu una dar de praz.
Prazul se curata de foile exterioare, se spala si se taie rondele. Se foloseste partea alba si cea verde deschis.
Intr-o cratita, se undeste prazul in 3 linguri de ulei de masline. Se adauga acum si 1/2 lingurita sare.
Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga supa fierbinte.
Cand supa incepe sa clocoteasca, se adauga catofii, radacina de pastarnac si patrunjel taiate in cuburi mici. Eu am folosit radacina de pastarnac si patrunjel congelata. Cand primesc pachet de la tara cu radacinoase, le tai marunt si le pun la congelator.
Se fierbe pe foc mic, acoperit, pana cand toate legumele se inmoaie. Daca lichidul scade, se completeaza cu apa fierbinte.
Cand legumele au fiert, se paseaza.
Se adauga smantana si se omogenizeaza.
Se da gust de sare si piper. Supa se serveste cu crutoane de paine, cascaval ras, stropita cu putin ulei de masline. Eu am presarat si putin chili.
Pofta buna!
Lasă un răspuns