Tarta cu mere

fashiondays.ro

De cativa ani, locuiesc la casa. Printre pomii fructiferi, am si cativa meri. Spre sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie incep sa cada merele din copaci. Sunt putin afectate sau lovite dar sunt bune de consumat. Unii le pun la tuica. Eu incerc sa le consum in stare proaspata sau le folosesc la diferite prajituri.

Ingrediente:

– 5-6 mere

– 200 g zahar

– 40 g unt

Pentru blat:

– 6 oua

– 6 linguri cu faina alba

– 6 linguri de zahar

– 1 varf cutit sare

– 1 lingura esenta vanilie

– coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare:

Intr-o cratita se caramelizeaza 200 g zahar. Cand zaharul este caramelizat, se adauga untul, se amesteca pana la omogenizare si imediat se toarna zaharul in tava (diametru 27 cm) pe care o vom folosi la coptul tartei.

Merele se spala, se curata de coaja, se taie in jumatati si apoi felii (bineinteles ca indepartam coditele si samburii). Poate ar fi bine ca feliile de mere sa fie stropite cu zeama de lamaie pentru a nu oxida. Eu am sarit peste acest pas. Se aranjeaza feliile de mere peste zaharul ars din tava.

Intr-un bol, albusurile impreuna cu un praf de sare le batem spuma tare cu ajutorul unui mixer. Adaugam zaharul si mixam pana cand zaharul se topeste iar spuma este tare, lucioasa iar cand rasturnam vasul…..spuma nu se desprinde.

answear.ro

Adaugam galbenusurile, apoi esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si mixam la viteza mica.

Adaugam treptat, lingura cu lingura faina si amestecam cu mixerul la viteza mica (puteti folosi si o lingura de lemn la amestecare).

Compozitia rezultata o turnam peste merele din tava si o nivelam. Scuturam tava, printr-o miscare de stanga-dreapta, pentru a intra compozitia printre feliile de mere.

Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade, pentru 30-35 minute. Cand tarta este coapta, se scoate din cuptor, se trece cu un cutit pe marginea tavii si se rastoarna pe un platou.

Tarta cu mere se taie cand s-a racit.

Pofta buna!

 

answear.ro
(Citit de 449 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.